Srbija se ne stidi žrtava, ne mrzi dželate, samo ne želi da zločini budu zaboravljeni: Predsednik Vučić o bombardovanju SRJ

24.03.2022

13:07

0

Srbija već osam godina za redom obeležava godišnjicu NATO agresije, i to ime se više ne menja

Srbija se ne stidi žrtava, ne mrzi dželate, samo ne želi da zločini budu zaboravljeni: Predsednik Vučić o bombardovanju SRJ
Vucic TV Pink printscreen 1 - Copyright RTV Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji svečanog otkrivanja spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću u Kruševcu, gde je istakao da je potrebno da gajimo i negujemo kulturu sećanja, prenosi Pink.

"Dobro je da na racionalan način možemo uvek i u svakom trenutku gajimo i negujemo kulturu sećanja. Srbija već osam godina za redom obeležava godišnjicu NATO agresije, i to ime se više ne menja. Srbija se ne stidi žrtava, ne mrzi dželate, samo ne želi da zločini budu zaboravljeni. Ne mogu da nas ubede, koji govore o svojim uspesima iz 1999. Ja im govorim da je bolje da ćute, povodom agresije na našu zemlju", rekao je Vučić i dodao da oni koji se ponose treba da se pomole.

Kako je dodao, u pitanju su Vesli Klark, i slični njemu.

Kako je predsednik dodao, neki bi voleli da ovakve stvari mogu da ponove, ali Srbija od svega želi samo mir.

"Što se nas tiče, mi nismo mrava zgazili, uglavnom su oni gazili po nama, i 2004. i 2008. i uglavnom ćutimo da bismo sačuvali mir, i da bi nam deca, bar jednu generaciju normalno rasla", rekao je Vučić.

Kako je dodao, Srbija će nastaviti da se bori, da se niko nikada više ne iživljava nad Srbijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike