Oproštajna poseta ambasadora Austrije: Vučić se sastao sa Luterotijem

22.03.2022

12:14

0

Predsednik je ambasadoru poželeo mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima

Oproštajna poseta ambasadora Austrije: Vučić se sastao sa Luterotijem
Vucic ambasador Instagram buducnostsrbijeav 1 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije Nikolausa Luterotija kojem je zahvalio na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja. 

Predsednik Vučić je posebno istakao da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Luterotija ostvarene posete najviših zvaničnika Austrije našoj zemlji, čime je dodatno unapređena čvrsta saradnja i partnerski odnos naših zemalja.
 
Ambasador Luteroti je zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije i ponovio da Austrija snažno podržava evropski put naše zemlje i politiku regionalne stabilnosti za koju se Srbija dosledno zalaže.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 
Ambasador Luteroti je posebno istakao da je tokom četvorogodišnjeg mandata u Srbiji bio svedok napretka i razvoja naše zemlje, posebno u oblasti infrastrukture, te je u daljem razgovoru konstatovano i da postoji zajednički interes za dodatno intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomski odnosi, za koje postoje dodatne brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.
 
Predsednik je naglasio da izuzetno ceni dosledno zalaganje Austrije za proširenje Evropske unije, kao i podršku koju naša zemlja dobija na evropskom putu, te je ponovio čvrsto opredeljenje Srbije za dalje svestrano jačanje odnosa između naših zemalja, uz poseban akcenat na dalji razvoj ekonomske saradnje.
 
Predsednik je ambasadoru poželeo mnogo uspeha u daljem radu na novim dužnostima.

Predsednica VladeSrbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija i zahvalila mu na izuzetnoj saradnji tokom protekle četiri godine i unapređenju bilateralnih odnosa na svim poljima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike