Premijerka Brnabić: Odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji

22.03.2022

09:49

0

Ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija u oproštajnu posetu danas će u zgradi Predsedništva primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Premijerka Brnabić: Odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji
Tan2022-3-22_101136731_1 - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica VladeSrbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija i zahvalila mu na izuzetnoj saradnji tokom protekle četiri godine i unapređenju bilateralnih odnosa na svim poljima.

Premijerka Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Austrije na uzlaznoj putanji i da očekuje da taj trend bude nastavljen, uz ocenu da je nedavna poseta austrijskog kancelara to i potvrdila.

Bila je to značajna poseta za nas, istakla je premijerka Brnabić.

 

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim svetskim temema, ali i o nastavku ulaganja austrijskih investitora u Srbiji.

Ambasador Austrije istakao je da iz Beograda odlazi bogatiji za značajno diplomatsko iskustvo i brojne prijatelje, da je bila privilegija i zadovoljstvo raditi u Srbiji, a da je podrška njegove zemlje uvek bila u potpunosti iskrena i da će tako i ostati.

Premijerka Brnabić poželela je ambasadoru Luterotiju mnogo uspeha na novoj dužnosti, rekavši da je u Srbiji uvek dobrodošao, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ambasadora Austrije Nikolausa Luterotija u oproštajnu posetu danas će u zgradi Predsedništva primiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike