"Danas nije vreme za velike parole, za veliku buku i dreku": Vučić u Opovu dobio ovacije hiljada pristalica

21.03.2022

16:01

0

Nekome Srbija mora da bude važnija od političke sujete, partije i svega, mi samo odgovaramo delima, između ostalog rekao je predsednik Srbije

"Danas nije vreme za velike parole, za veliku buku i dreku": Vučić u Opovu dobio ovacije hiljada pristalica
Tan2022-3-11_112727158_0 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednički kandidat SNS i liste "Zajedno možemo sve" Aleksandar Vučić danas je u Opovu gde je održava još jedan predizborni skup.

- Situacija u kojoj se nalazimo je teška, nismo ni krivi ni dužni za sve ono što se zbiva između Rusije i Ukrajine. Teško je izbeći, kad se veliki tuku, neretko mali stradaju. Moramo da se trudimo na svaki način da sačuvamo zemlju. Treba da budemo neko ko će pre svega da brine o sebi, o svojoj budućnosti. Bezbroj puta smo plaćali ceh za najviše ideale, vreme je da brinemo o sebi i razvoju svoje zemlje.Kao da mnogi ne žele da nas puste da se sklonimo i nikome ne smetamo. Zato ćete da vidite sve žešće napade koji dolaze iz Prištine, Podgorice. Imajte u vidu da hoće da iskoriste priliku da nešto urade, da Srbiju bace na kolena - rekao je Vučić i dodao:

- Mi smo krivci zbog čega? Zato što ćutimo, nikoga ne napadamo? I po tome vidite da neko na silu pokušava da nas uvuče u sukobe. To moramo da izbegnemo po svaku cenu. Moramo da vodimo računa o sebi, da čuvamo mir da razmišljamo o daljem razvoju Srbije i ne smeju da nas uvuku u blato. Da razumete da je danas sveta reč za svakog od nas odgovornost i razumevanje. Danas nije vreme za velike parole, za veliku buku i dreku. Moramo da budemo ozbiljniji i odgovorniji, da brinemo o budućnosti Srbije.

Nekome Srbija mora da bude važnija od političke sujete, partije i svega, mi samo odgovaramo delima, kaže Vučić.

- Hajde da pričamo, nedaleko odavde je Pančevo, sećate li se ljudi, fabrike nije bilo, a sada smo doveli jedan od dva najveća industrijska centra u Srbiji. To smo uradili radom i trudom. Znate li koliko je energije, rada i truda potrebno da biste doveli nekoga ko će da zaposli toliko ljudi? - rekao je Vučić.

Pre Opova, Vučić je bio u Kikindi gde se obratio prisutnima.

Vučić je na skupu u Kikindi poručio da su napadi na našu zemlju i crkvu gotovo svakodnevni te je istakao da je uveren da "ćemo sačuvati mir i stabilnost".

Vučić u Kikindi: Zamoliću vas da sačuvamo našu Srbiju i obezbedimo sigurnu budućnost za našu decu!

- Vremena su mnogo ozbiljnija od toga da samo uzvikujemo parole pobedničke ili bilo kakve druge. Došao sam da kažem šta nas čeka i da zamolim za podršku da sačuvamo našu Srbiju. Situacija u svetu biće iz dana u dan komplikovanija i u to nemam nikakve sumnje i biće sve teža umesto da bude lakša. Sukobi će biti još veći, još žešći i u Evropi i u celom svetu. To za nas predstavlja veliki teret, muke i poteškoće. Pitanje je kako i na koji način će se i jači od nas izboriti sa problemima sa kojima se suočavaju - rekao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike