Predsednik Vučić će odreagovati na ciljanu mržnju: Odgovor Prištini i Podgorici u utorak

21.03.2022

19:32

0

Što na zabranu Srbima da glasaju u Crnoj Gori, što na ucene od strane Aljbina Kurtija

Predsednik Vučić će odreagovati na ciljanu mržnju: Odgovor Prištini i Podgorici u utorak
aleksandar vučić (10) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je na predizbornom skupu da će u utorak biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se razgovarati o efektima rata u Ukrajini na našu zemlju, ali i o situaciji u regionu, odnosno o pokušajima pojedinih da Srbiju uvuku u sukobe.

Vučić je poručio i da će sutra i Podgorica i Priština dobiti odgovor Beograda po pitanju zabrane glasanja na izborima, a osvrćući se na zabranu Vlade Crne Gore da se Srbi izjasne na izborima u Beranama, Nikšiću i Sutomoru.

Kako je naveo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tražio je od Beograda da prizna nezavisno Kosovo kako bi se organizovali izbori na teritoriji KiM.

Profimedia
 

- Podgorica i Priština dobiće sutra odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će sada biti sa dalekosežnim posledicama. Mislili su da je moguće da lažima zatru našu Srbiju, a čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vreme za nove pogrome, proterivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umeli - poručio je predsednik SNS-a.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

"Danas nije vreme za velike parole, za veliku buku i dreku": Vučić u Opovu dobio ovacije hiljada pristalica

- Situacija u svetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža, umesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svetu - kazao je Vučić ocenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće reči i o merama kako bi se obezbedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvredi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike