Jedanaestoro dece je plakalo i vrištalo, žene su bile uplašene, ali smo bili hrabri: Potresna ispovest Srpkinje koja je preživela pogrom

17.03.2022

11:19

0

Ni posle 18 godina se nije vratila u kuću koju su joj zapalili ekstremisti

Jedanaestoro dece je plakalo i vrištalo, žene su bile uplašene, ali smo bili hrabri: Potresna ispovest Srpkinje koja je preživela pogrom
Srpkinja pogrom Kosovo onlajn printscreen - Copyright Youtube Kosovo onlajn printscreen

Interno raseljena iz Obilića, Verica Mladenović sa porodicom je preživela strahote martovskog pogroma, kada su joj ekstremisti zapalili kuću u koju se nakon 18 godina još nije vratila.

Nasilje u martovskom pogromu ne može da zaboravi, ali ni sliku kako se gorele srpske, škola, crkva i ostali objekti, priča Verica za Kosovo onlajn. 

"Bili smo zbrinuti u jednom dvorištu, tu je bilo i jedanaestoro dece koja su plakala i vrištala, žene su bile uplašene, ali smo ipak bili hrabri. Irski Kfor je došao tek kada smo zatražili pomoć, a dok su gorele kuće niko se nije pojavio.Taj dečiji plač niko ne može da nadoknadi. Velika je sramota što se to dešavalo poštenom narodu", kazala je Verica.

 

 

Verica sa tri sina, snahama i unučadi sada živi u Novom Badovcu kod Gračanice. Dobila je na korišćenje kuću u naselju koje je građeno sredstvima Vlade Srbije.

"Ja sam spremna u pola noći da se vratim u Obilić, ali decu ne bih vodila. Imanje u Obiliću nismo prodali, jer nema tih para kojima se plaćaju suze moje dece", poručila je Verica. 

Verici je pre sedam meseci preminuo suprug. Još uvek ne može da ostvari pravo da koristi muževljevu penziju. Zbog male kvadrature kuće, koja nije dovoljna za njenu višečlanu porodicu, sagradili su još jedan objekat uz pomoć bankarskog kredita, koji nakon smrti njenog supruga ne mogu da otplaćuju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike