Vulin o martovskom pogromu: Pre nego što Srbiji zatražite osudu prijatelja, bar se izvinite

17.03.2022

10:25

0

"Za laž o Srbima se niko nije izvinio, za ubijene Srbe niko nije odgovarao", rekao je Vulin

Vulin o martovskom pogromu: Pre nego što Srbiji zatražite osudu prijatelja, bar se izvinite
Tan2022-2-28_16364349_3 - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom navršavanja 18 godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vulin je naveo da je pre 18 godina na Kosovu i Metohiji nad Srbima izvršen prvi veliki pogrom u 21. veku i dodao da je, nakon što je CNN objavio laž da Srbi sa svojim psima "dave šiptarsku decu u Ibru, počelo ubijanje i proterivanje Srba".

"Za laž o Srbima se niko nije izvinio, za ubijene Srbe niko nije odgovarao. Oni koji su tada ćutali neka ćute i danas, umesto što prete Srbiji sankcijama, jer odbija da misli tuđom glavom", naveo je Vulin u saopštenju.

Dodao je da oni koji su dva duga dana mirno posmatrali kako ubijaje Srbe nemaju prava da Srbiji pričaju o poštovanju međunarodnog prava, a posebno nemaju prava da od nas traže da kao svoj prihvatimo njihov sukob sa Rusijom i da zaboravimo da je Rusija pre 18 godina bila jedna od retkih zemalja koja je glasno osudila pogrom nad Srbima i tražila da ubijanje prestane.

"Srbi pamte martovski pogrom, a pamte i kako se ko smejao ili plakao, gledajući našu ubijenu decu i spaljene crkve. Zahvalnost je izuzetna osobina, ali i Srbi su izuzetan narod, po patnji, ako ni po čemu drugom", rekao je Vulin.

Onima koji nisu osudiili pogrom nad Srbima 2004. godine, Vulin je poručio da ne traže od Srba 2022. godine da izgube prijatelje iz teških vremena i da zaborave da Srbi svoje trajanje ne mere rozolucijama koje su doneli drugi, već vekovnim prijateljstvima koja smo sklopili i potvrdili sami.

"Pre nego od nas zatražite osudu prijatelja, ponudite nam bar izvinjenje za pogrom i za to što niste zaštitili ni Srbe ni međunarodno pravo, a mogli ste i morali ste", istakao je Vulin i zaključio:

"Pogrom se baš kao ''Oluja'' više nikada neće ponoviti, ali ne zato što će Srbe zaštititi oni koji traže da uvedemo sankciji Rusiji, već zato što je Aleksandar Vučić ojačao Srbiju i vratio joj svest da je dužna da čuva Srbe gde god da žive", poručio je Vulin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike