Ruski novinari iskopali privatne detalje iz života Marka Miloševića: Garaža puna vozila, svojevremeno je vodio firmu!

16.03.2022

17:28

0

Kako se ispostavilo, mlađi Milošević je dobio ruski pasoš i u vezi je sa Ruskinjom, ćerkom bivšeg šefa Ustavnog suda

Ruski novinari iskopali privatne detalje iz života Marka Miloševića: Garaža puna vozila, svojevremeno je vodio firmu!
Marko Milošević profimedia-0018012165 (1) - Copyright Profimedia

Ruski portal "Sagovornik", objavio je tekst o Marku Miloševiću, sinu Slobodana Miloševića bivšeg  predsednika SR Jugoslavija, Srbije i predsednika SPS-a.

Kako se ispostavilo, mlađi Milošević je dobio ruski pasoš i u vezi je sa Ruskinjom, ćerkom bivšeg šefa Ustavnog suda.

Milošević umro u Hagu

AP Photo /Darko Vojinovic
 

Bivši šef već nestale Jugoslavije pojavio se pred Međunarodnim sudom u Hagu pod optužbom za zločine protiv čovečnosti. Pod njegovim vođstvom, zemlju je bombardovao NATO, što je odnelo živote više od hiljadu civila i uništilo stotine civilnih objekata u zemlji, uključujući škole, vrtiće i bolnice.

Slobodan Milošević je preminuo u zatočeništvu.

Početkom 2000-ih, Miloševićev sin je sa majkom otišao u Rusiju, gde je dobio politički azil. Supruga bivšeg predsednika Jugoslavije Mirijana Marković umrla je u Moskvi 2019. godine.

O Marku Miloševiću se znalo vrlo malo. Štampa je pisala samo da je on navodno vodi nekoliko noćnih klubova u ruskoj prestonici.

Pomenuti sajt je pronašao brojeve telefona sina bivšeg jugoslovenskog predsednika, ali on, nažalost, nije želeo da komunicira.

Profimedia
 

Ono što se o Marku Miloševiću zna je da je on  rođen 1974. godine u Beogradu. U to vreme njegova majka Mirijana Marković bila je profesor sociologije na Univerzitetu u Beogradu, a njegov otac Slobodan Milošević počeo je da se pozicionira u nacionalnoj politici. Marko je dobio ime po legendarnom pretku porodice Milošević, srpskom vođi koji se borio protiv Turaka u 18. veku.

Dok je pohađao privatnu školu, živeo je sa porodicom svoje majke. Kako se navodi u tom periodu je više komunicirao sa telohraniteljima nego sa roditeljima. U isto vreme, Marko je počeo da skuplja oružje i automobile i napustio je školu.

Oko 1994. Milošević se zaposlio u preuređenom noćnom klubu u Požarevcu pod nazivom "Madona", koji je opsluživao elitu jugoistočne Evrope, uključujući tražene članove srpskih organizovanih kriminalnih grupa. Nakon toga, Milošević je optužen da je umešan u šverc različite robe kroz Srbiju, uključujući cigarete, naftu, ukradene automobile i drogu, navodi "Sagovornik".

Profimedia
 

Pobegao u Moskvu nakon pada Miloševića

Gotovo odmah nakon pada režima njegovog oca, protiv Miloševića je pokrenut krivični postupak. Optužen je da je u martu 2000. pretio ubistvom jednom od aktivista studentskog pokreta Otpor. Tada je Marko, zajedno sa prijateljima, nasilno isporučio vođu lokalnog ogranka Otpora Zorana Milosavljevića u njegovu diskoteku. Prema istrazi i rečima oštećenog, Marko je, mašući ispred sebe upaljenom motornom testerom, povikao: "Govorite, ko finansira vaš Otpor? Ko stoji iza njega? Ako mi ne kažeš, ja ću te lično iseći na komade i baciti ih u reku!".

Pasoš i imovina

Ruski sajt je utvrdio da je Marko Milošević državljanin Ruske Federacije od 2014. godine, kada mu je izdat važeći ruski pasoš, ali i da sin bivšeg predsednika Jugoslavije voli motore. On poseduje Harlei-Davidson i Honda CBR600F. Marko takođe ima automobile u svojoj garaži: Audi A4 i Mitsubishi Lancer.

Tanjug/AP Photo
 

Na adresama prebivališta sina Miloševića, ekipa ruskih novinara zatekla je njegovu navodnu suprugu. Početkom 2000. godine živeo je u blizini stanice metroa Prospekt Mira (protopopovski ulicu, 17, zgrada 1). Stan je u to vreme pripadao Baglai Irini Maratovnoj. Ona takođe poseduje nekretnine u vikend naselju Odintsovo Gorki-8, gde je Marko sada registrovan.

Platio kaznu 

Miloševićevu vezu sa Baglaijem potvrđuju i podaci o parkingu u prestonici: mobilnim telefonom je platio parking Audija Q5 krosovera u vlasništvu žene. Pored ovog automobila u svom voznom parku ima Pežo 308 i Folksvagen Polo.

Irina Baglai je ćerka bivšeg predsednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File
 

Irina Baglai, prema publikaciji Proekt, ima 25 jutara zemlje na Rubljovki - u turističkom naselju Ilinskoe. Pored navedenog ima i ogroman stan. Reč je o nekretnini od 92 metra kvadratna  u Dolgorukovskoj ulici u Moskvi.

Poslovanje i komunikacije

Pixabay
 

Kako je "Sagovornik" utvrdio, Marko Milošević je bio suvlasnik Polar doo. On je od 2015. do kraja 2019. godine imao 50 odsto udela u ovoj kompaniji.

Polar je veletrgovac sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima. Godišnji promet je bio 16 miliona rubalja, približno 135.000 evra.

Miloševićev poslovni partner je Igor Tarasenko, koji preko svoje druge firme zarađuje na javnim nabavkama. Trade Motors LLC, u njegovom vlasništvu, pruža usluge održavanja vozila preduzećima u gradskom okrugu Odintsovo. Prihod ovog posla je već solidniji - više od pola milijarde godišnje.

Ruski novinari su pronašli vezu između Miloševića i rođaka bivšeg generala MUP-a Rusije. U bazi podataka saobraćajne policije nalaze se podaci o još jednoj adresi sina bivšeg jugoslovenskog predsednika – u kući u Rjabinovoj ulici u prestoničkom selu Maruškino. Prema izvodu iz Jedinstvenog državnog registra pravnih lica, kuća je već 15 godina u vlasništvu Andreja Aleksandroviča Pikulika. Sina zamenika šefa kabineta Računske komore Ruske Federacije, general-majora unutrašnje službe Aleksandra Pikulika, koji je poginuo u nesreći.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike