Fila otkrio šta je rekao Miloševiću uoči isporuke Hagu: Advokat zna za koliko para je prodat bivši predsednik SR Jugoslavije

11.03.2022

10:58

0

Fila je otkrio šokantne detalje iz političkog života Miloševića

Fila otkrio šta je rekao Miloševiću uoči isporuke Hagu: Advokat zna za koliko para je prodat bivši predsednik SR Jugoslavije
profimedia-0069162849 24sedam Goran Sivacki - Copyright 24sedam/Goran Sivački Profimedia

Branilac Slobodana Miloševića Toma Fila govorio je, na godišnjicu smrti Slobodana Miloševića, o hapšenju bivšeg predsednika SR Jugoslavije.

Fila je otkrio šokantne detalje iz političkog života Miloševića. Takođe, Fila se osvrnuo i na Veslija Klarka.

- Vesli Klark je trebalo da bude svedok one grupe koju sam ja branio. Međutim, uslovi koje je postavio bili su da dođe i da ispriča priču i da ne smemo da ga pitamo ništa. Rekao sam da to može kod njega kući da priča tako, u kupatilu na primer, ali kod mene mora da bude unakrsno ispitivan. Tada je tužilac odustao od svih njih. Jedno od pitanja bi bilo - šta ste to uradili i zašto? Zašto ste bombardovali? - rekao je Toma Fila.

24sedam/Goran Sivački
 

Fila ističe da Slobodan Milošević, bivši predsednik Jugoslavije, nije predat, nego je prodat.

- Ja sam Miloševića branio ovde, a u Hagu sam branio Šainovića. On je uhapšen 31. marta 2001. godine, na Vidovdan je poslat , nije predat Hagu, nego prodat. To govorim stalno. Milošević je prodat, za ne znam koji novac. Rusi su mi rekli da je bilo pet ili 50 miliona evra koje su podelili međusobno. Da bi bilo jasno, on se pet godina tamo borio. Predat je zato što je Evropska zajednica to tražila. Zoran Đinđić i Vlada su me prevarili, i njega su prevarili, jer su dali garancije sa državnim pečatom da ga neće izručiti Hagu. Čovek koji počinje karijeru u lažima, nastavlja lažima i dalje. Te noći sam rekao Slobodanu Miloševiću da ova garancija važi za noćas, da ga ujutru neće izručiti, ali da ja u to ne verujem. Ispostavilo se da sam bio u pravu - istakao je Fila.

Profimedia
 

Povodom serije "Porodica" koja opisuje život Miloševića i članova njegove porodice Fila je ukazao na grešku ili umetničku slobodu u seriji.

- U seriji sam bio tri dana, a u stvarnosti sam bio šest sati - rekao je advokat.

Godišnjica smrti

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević preminuo je na današnji dan pre 16 godina, u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala.

Milošević je umro 11. marta 2006. godine u Sheveningenu, a sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Prvi demokratski izabran predsednik Srbije i Jugoslavije je rođen 20. avgusta 1941. godine u Požarevcu, gde je završio gimnaziju, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike