Novinarka portala NS Uživo brutalno napadnuta na sednici o GUP-u: Nasilje ne sme da postane uobičajen način političkog delovanja! (VIDEO)

15.03.2022

16:43

0

Portal NS uživo zahteva hitnu reakciju nadležnih organa

Novinarka portala NS Uživo brutalno napadnuta na sednici o GUP-u: Nasilje ne sme da postane uobičajen način političkog delovanja! (VIDEO)
nsuzivo - Copyright NSuživo.rs

Novinarka portala NS Uživo napadnuta je danas, kada je grupa lažnih ekologa i ekstremista upala i nasilno prekinula javnu sednicu Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada.

Pripadnici manjinske ekstremističke grupe koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti na brutalan način vređali su i fizički nasrnuli na novinarku portala NS Uživo. Ona je, tom prilikom, odgurnuta, a upućen joj je niz pogrdnih reči, uvreda, psovki i pretnji.

Kako navodi portal NS Uživo, njihova novinarka je doživela linč, a njena bezbednost, život i zdravlje dovedeni su u neposrednu opasnost.

 

Portal je apelovao na sve nadležne organe da hitno procesuiraju sve učesnike ovog napada na njihovu novinarku i spreče dalje širenje političkog nasilja koje postaje uobičajen način delovanja raznih ekstremističkih grupa u Novom Sadu.

Oni pozivaju i sva novinarska udruženja da reaguju povodom ovih besprizornih napada na novinarku i da osude nasilje.

 

Podsetimo, ovo je već drugi put da se prekida rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada.

Prethodni put pripadnik stranke SSP Brajan Brković je sa nekolicinom svojih pristalica zapalio dimnu bombu, a sada su direktora "Urbanizma“ Dušana Miladinovića polili vodom, kao i njegov računar, sve vreme vičući, urlajući, duvajući u pištaljke i tako onemogućavajući normalan rad sednice.

 

Portal NS uživo pozvao je da se svi odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NS uživo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike