Vučić najavio: Za tri-četiri dana puštanje brze pruge Beograd-Novi Sad

13.03.2022

12:24

0

Vučić je to rekao govoreći na predizbornom skupu u Kucuri kod Vrbasa

Vučić najavio: Za tri-četiri dana puštanje brze pruge Beograd-Novi Sad
vucic brzi voz 200 instagram (5) - Copyright printscreen/instagram/budućnostsribjeav

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, najavio je danas da će za tri-četiri dana biti puštena u rad brza pruga od Beograda do Novog Sada.

Vučić je to rekao govoreći na predizbornom skupu u Kucuri kod Vrbasa, navodeći da će, kada celokupna brza pruga od Beograda do Budimpešte bude završena, građani tog mesta stizati do Budimpešte za manje od dva sata.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

 

"Za tri do četiri dana otvaramo brzu prugu od Beograda do Novog Sada, već je krenula izgradnja Novi Sad-Subotica, Subotica-Budimpešta, vi ćete u Budimpešti biti za manje od dva sata, to su veliki pomaci", rekao je Vučić.

Brza pruga Beograd-Novi Sad završena je krajem prošle godine, nakon toga vršeno je testiranje brze pruge na kojoj će vozovi dostizati brzinu do 200 kilometara na čas.

Podsetimo, predsednik SNS Aleksandar Vučić danas drži predizborne skupove u Bačkoj Palanci, Kaću, Vrbasu, gde ga je dočekalo na hiljade pristalica. On je poručio da moramo biti odgovorni pre svega.

-Za mene su ključne reči ove kampanje odgovornost i ozbiljnost, ne vika i dreka – rekao je Vučić.

Okupljenima u Čurugu, Vučić je najavio ulaganje 520.000 evra u školu "Bratstvo i jedinstvo".

-Važno je da uradimo i kanalizaciju, u Vrbasu moramo da uradimo i trg i Dom kulture, da rešimo pitanje kanala. Ali ja ne idem u mesta u kojima smo najviše uradili već u mesta u kojima nisam zadovoljan koliko smo uradili, da bih rekao da ćemo da uradimo za njih. Zato sam ovde i zato ću kasnije ići u Titel, da kažemo tim ljudima šta ćemo da uradimo za njih. Kad zaposle ljude, onda će i mesne zajednice imati mnogo više novca za različite projekte, i za asfaltiranje ulica, i za sve što je neophodno, rekao je okupljenima Vučić poručujući da u Vrbas mora da dođe jedan veliki investitor, da zaposli ljude.

On je rekao da je veoma zabrinut zbog situacije u svetu koja se iz dana u dan sve više reflektuje na nas.

TANJUG/ INFO SLUZBA SNS
 

 

-Kad rat prevlada u glavama ljudi, onda mi mali imamo probleme. Zato moramo da čuvamo mir i stabilnost. U ova teška vremena je najvažnije da budemo obazrivi, odgovorni i ozbiljni. Mi stariji moramo da odbranimo budućnost naše dece, da ne budemo u sve upleteni. Ne moraju deca da stradaju, da sačuvamo svoja sela, svoje gradove, da sačuvamo svoju zemlju. Da jednom budemo pametniji, a ne da mi stradamo, rekao je Vučić.

On je istakao da izbori nisu igra, da država nije igračka.

-Najvažnije je ono što mi možemo zajedno da uradimo za našu zemlju. Plaćali smo visoku cenu pogrešnih izbora mnogo puta, Srbija je poslednje dve godine prva u stopi rasta u ekonomiji. Da bismo to mogli, potrebni su nam mir i stabilnost. Potrebna je vaša podrška, potrebni su mir i stabilnost. Ovde je u pitanju borba nekih da Srbiju vrate u prošlost, a sa druge strane borba za budućnost Srbije. Molim vas da svoju zemlju čuvamo u miru.

Vučić je rekao da će se boriti za Kucuru i Vrbas, za Zmajevo i Sirig, za sva sela i mesta.

- I brinuću za našu zemlju i građane, bez obzira na veru i nacionalnost. A vi me držite za reč, ja ću doći da otvorim školu kada se renovira. Hvala vam puno, beskrajno vas volim, živela naša Srbija - zaključio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike