Vučić sutra u Vranju na otvaranju fabrike Teklas Automotive, obilazi i kompaniju HAIX

13.03.2022

11:07

0

Kompanija HAIX specijalizovana je za proizvodnju HTZ opreme, odnosno za proizvodnju obuće za vojsku, policiju, vatrogasce...

Vučić sutra u Vranju na otvaranju fabrike Teklas Automotive, obilazi i kompaniju HAIX
Tan2022-3-11_112727158_0 - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Vranje, gde će obići fabriku kompanije „HAIX oprema d.o.o“ i prisustvovati svečanom otvaranju fabrike „Teklas Automotive d.o.o“.

Vučić će u podne posetiti fabriku „HAIX oprema d.o.o.“, gde će prisustvovati sastanku sa menadžmentom kompanije i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Srbije i privrednog društva „HAIX‑Schuhe Produktions‑ und Vertriebs GmbH“.

U 12.50 sati predviđeno je svečano otvaranje fabrike kompanije „Teklas Automotive d.o.o.“, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kada je reč o komapniji HAIX, prema dostupnim podacima, osnovana je kao mala porodična firma 1948. godine u bavarskom gradu Majnburgu, a broji skoro 2.000 radnika.

Kada je reč o regionu, posluje o u Hrvatskoj, u mestu Mala Subotica od 2009. godine, gde radi oko 1.300 radnika.

Specijalizovani su za proizvodnju HTZ opreme, odnosno za proizvodnju obuće za vojsku, policiju, vatrogasce...

U fabrici „Teklas Automotive d.o.o“, koja će sutra biti svečano otvorena, trebalo bi da bude odmah zaposleno najmanje 350 radnika. Kompanija u Vladičinom Hanu u svojoj fabrici creva za auto industriju zapošljava oko 1.200 radnika.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike