Aktivistkinja "Ne davimo Beograd" zloupotrebljava krizu u Ukrajini i iznošenjem neistina napada vlast

01.03.2022

09:32

0

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković dva dana ranije, u susretu sa ukrajinskim ambasadorom istakao da je naša država spremna da primi ukrajinske izbeglice, te uputi humanitarnu pomoć

Aktivistkinja "Ne davimo Beograd" zloupotrebljava krizu u Ukrajini i iznošenjem neistina napada vlast
Tan2022-2-5_203945914_1 - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Biljana Đorđević iz koalicije "Ne davimo Beograd", u pokušaju da iskoristi svaku situaciju, pa i novonastalu krizu u Rumuniji da iskritikuje vlast u Srbiji, iznela je neistine u uživo programu i to neistine koje je lako proveriti.

Naime, gostujući uživo u predizbornom programu, ona je navodno "izrazila žaljenje" što Srbija ne prihvata izbeglice iz Ukrajine, iako je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković dva dana ranije, u susretu sa ukrajinskim ambasadorom istakao da je naša država spremna da primi ukrajinske izbeglice, te uputi humanitarnu pomoć. 

- Slušamo o velikom broju izbeglica i ne možemo da ne osećamo jednu vrstu žaljenja što mi nismo ta zemlja koja prihvata izbeglice. Mislimo da bi trebalo da u tom smislu budemo otvoreni, treba da razumemo jer smo mi to proživeli. Ako ne lično, svako od nas ima nekog ko je to proživeo. To ne treba da bude pitanje kampanje, već zagovaranja nekakvih principa koje mi imamo - rekla je juče Biljana Đorđević na đilasovskoj televiziji N1. 

Lako je uveriti se da je dva dana ranije, 26. februara, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković istakao u razgovoru sa ukrajinskim ambasadorom Oleksandrom Aleksandrovičem da je Srbija spremna da prihvati izbeglice.

- Srbija smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući i Ukrajinu - rekao je Selaković posle sastanka sa ambasadorom Ukrajine i dodao da srpski narod ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima i da gubitak svakog života u Ukrajini doživljava kao tragediju.

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike