Selaković se sastao sa ukrajinskim ambasadorom: Srbije spremna da prihvati izbeglice iz Ukrajine

26.02.2022

10:42

0

Selaković je istakao privrženost Srbije dijalogu i mirnom rešavanju sporova

Selaković se sastao sa ukrajinskim ambasadorom: Srbije spremna da prihvati izbeglice iz Ukrajine
selakovic - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

 

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa ambasadorom Ukrajine Oleksandrom Aleksandrovičem koga je upoznao sa zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, o kojem će se uskoro izjasniti Vlada Srbije.

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao je da Republika Srbija pruža punu i principijelnu podršku poštovanju načela teritorijalnog integriteta Ukrajine, naglasivši da su opšteprihvaćeni principi zaštite međunarodnog prava osnova spoljne politike Srbije.

  Pratite dešavanja u Ukrajini čitajući naš BLOG  

Srbija, prema njegovim rečima, smatra veoma pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući Ukrajinu.

Selaković je istakao privrženost Srbije dijalogu i mirnom rešavanju sporova, dodavši da srpski narod Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima i da gubitak svakog života u Ukrajini doživljavamo kao tragediju.

Ministar je istakao spremnost Srbije da prihvati izbeglice iz Ukrajine i da, u sladu sa našim mogućnostima, uputimo humanitarnu i medicinsku pomoć.

Na osnovu člana 5. stav 2. Zakona o uređenju službi bezbednosti Republike Srbije, Savet za nacionalnu bezbednost, polazeći od svoje uloge u zaštiti nacionalne bezbednosti, na sednici od 25. februara 2022. godine doneo je zaključak koji će se naći, kako je rekao predsednik Vučić, na sednici Vlade. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike