"Vučić je poslednji hrabar i samostalan lider u Evropi"

26.02.2022

08:08

0

Zato naša Srbija može da se odupre i ne izgubi prijatelje koje smo sticali vekovima, između ostalog rekao je ministar Vulin

"Vučić je poslednji hrabar i samostalan lider u Evropi"
Tan2022-2-25_183559410_0 - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao šta znači kada jedna zemlja ima slobodnog i hrabrog vođu koji se izborio da vodi nezavisnu politiku.

Mnogo moćnije i veće zemlje, kako je naveo Vulin, odluke donose po naređenju i moraju da zanemare interese svojih građana da bi sprovodile tuđu volju.

- Sve zemlje u regionu uvele su sankcije Rusiji, ne zato što štite međunarodno pravo, već zato što im je naređeno da tako učine. Da se Aleksandar Vučić povijao pred moćnima, Srbija već dugo ne bi imala ni gas ni gasovod, privreda bi nam se raspala bez energenata, a kuće bi grejali samo bogati. Vojska bi nam bila raspuštena i goloruka, molili bismo za vakcine, bolnice i puteve bismo gledali samo u drugim zemljama - naveo je ministar.

- Vučić je poslednji hrabar i samostalan lider u Evropi i "zato naša Srbija može da se odupre i ne izgubi prijatelje koje smo sticali vekovima - izjavio je ministar unutrašnjih poslova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gde boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji, komentarišući odluke Srbije povodom dešavanja u Ukrajini i stav naše zemlje da neće uvoditi sankcije Rusiji.

To je sinoć izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti i građanima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike