Opozicija menja ploču: Ne bi da oteraju Rio Tinto, sada stvarni motiv protesta izlazi na videlo

21.02.2022

10:04

0

Đilasov kandidat za predsednika Zdravko Ponoš potvrdio je takođe da je protiv trajne zabrane iskopavanja litijuma

Opozicija menja ploču: Ne bi da oteraju Rio Tinto, sada stvarni motiv protesta izlazi na videlo
ponos manojlovic teodorovic - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Okreću leđa i Savi Manojloviću, ali i narodu koji su naterali na nezakonite blokade puteva i ulica.

Dok Savo Manojlović i dalje preti i zahteva apsolutnu zabranu iskopavanja litijuma ikada u našoj zemlji, nezadovoljan što više nema povoda za proteste, jer je vlast zaustavila dalje radove ove kompanije, pojedini opozicionari, bliski Đilasovoj stranci menjaju svoj tvrd stav. 

Naime, deo opozicije, koja je dok je bila na vlasti zagovarala dolazak Rio Tinta, pa je podržavajući proteste i Manojlovića zagovarala proterivanje te kompanije, pozivajući se na navodnu brigu o zdravlju ljudi, na kraju se ipak premišlja pa ih ne bi, izgleda, skroz oterali.

Ako je sudeći prema izjavama onih koji podržavaju Đilasa, i koji su podržavali proteste protiv Rio Tinta, opozicija sada menja "ploču" pa nije izričita više oko pitanja postojanja Rio Tinta.

- Nedostaju studije koje bi ukazale na postojeće tehnologije, kako se to radi u svetu, kakve su posledice, a kakve koristi. Ne bih zauvek zabranio iskopavanje litijuma pre te studije, moramo da slušamo struku! - izjavio je akademik Dušan Teodorović, čime je nesumnjivo pokazao da su protesti zapravo bili organizovani te da ih je i opozicija podržavala bez mišljenja struke, već ih je samo iskoristila za borbu protiv aktuelne vlasti.

Đilasov kandidat za predsednika Zdravko Ponoš potvrdio je takođe da je protiv trajne zabrane iskopavanja litijuma. 

- Ne treba mi da odlučujemo za buduće generacije! Stručnjaci kažu da to nije bezbedno po ljude, ali nijedna generacija ne treba da ograničava pravo budućim generacijama da preispituju i donose te odluke. Ne može da se kaže zauvek, izjavio je Ponoš.

Kome do sada i nije bilo jasno, sada je više nego očigedno da su protesti, zapravo, bili pokrenuti samo kao borba protiv aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića, te da je "proterivanje Rio Tinta" zapravo bilo oročeno na predizbornu kampanju, a ne bazirano na stvarnoj brizi za zdravlje ljudi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike