Navodno hoće demokratiju, a izbegavaju dijalog: Pre izbornog, medijsko merenje, ali opozicija neće na određene televizije

20.02.2022

12:50

0

Šta je zadnja namera? Da se pokaže kako bez obzira na sve nema nikakvih promena, ocenio je Veljanovski

Navodno hoće demokratiju, a izbegavaju dijalog: Pre izbornog, medijsko merenje, ali opozicija neće na određene televizije
Rade Veljanovski 2 TV Prva printscreen - Copyright TV Prva printscreen

Deo opozicije, uglavnom okupljen oko SSP uporno tvrdi da nema medijskog prostora gde bi biračima predstavili svoj program. Istina je, međutim, sasvim drugačija.

Od 15. februara počelo je intenzivno merenje rada medija tokom izborne kampanje. Prema rečima predsedavajućeg privremenim nadzornim telom, Radeta Veljanovskog, mediji se prate već dva meseca, ali od momenta raspisivanja izbora primenjuju se nešto drugačija pravila. 

Marija Savić Stamenić, voditeljka TV Prva, u čijoj emisiji je gostovao Veljanovski, istakla je da pojedini opozicioni političari, uglavnom iz redova okupljenih oko SSP i koalicije "Moramo" izbegavaju da dođu u njenu emisiju.

-Kako se meri to što oni koje pozivamo odbijaju da dođu? Pozivala sam nekoliko puta kandidata Zdravka Ponoša, poslednji put je odgovorio "Hvala na pozivu ali ne"? U jednoj emisiji sam pozvala šest opozicionara... Neko će posle da mi kaže niste imali predstavnike opozicije iako sam ih sve zvala, pitala je voditeljka.

 

 

Veljanovski je naveo da to jeste važno pitanje.

-Mi smo svim medijima rekli da prave evidenciju onih koje su zvali a ti nisu hteli da dođu. Mi ćemo to da objavimo pa neka kažu ako tvrde da je suprotno, to nikako nije dobro. Ne možemo da pričamo da se zalažemo za demokratiju, a izbegavamo dijalog. Ako biraju koje televizije će da posete ili televizije biraju koga će da pozovu, onda nema debate. Kada smo poslali smernice medijima, uputili smo i apel učesnicima da se odazivaju. Šta je zadnja namera? Da se pokaže kako bez obzira na sve nema nikakvih promena. To je apsurdno i nije dobro i naše privremeno telo ima to u vidu, napomenuo je Veljanovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike