Opozicija pokazala svoje pravo lice: Tuže predsednika Srbije zato što država pomaže mladima

11.02.2022

16:25

0

Autor: 24sedam

Umesto da se zalažu da narodu pomognu, opozicija podnosi krivične prijave protiv vlasti koja to čini

Opozicija pokazala svoje pravo lice: Tuže predsednika Srbije zato što država pomaže mladima
kzn_kandidati_ujedinjene_srbije_02022022_00001 - Copyright M.M./ATAImages

Lider Pokreta za preokret, Janko Veselinović, podneo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što mladima u Srbiji deli po 100 evra.

- Mi smo predali krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog nuđenja mita mladima od 16 do 29 godina, ukoliko on pobedi na izborima, to znači ukoliko glasaju za njega - istakao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ispred Drugog osnovnog javnog tužilaštva, nakon predavanja krivične prijave protiv predsednika države.

Printscreen / Youtube / NOVA S
 

Veselinoviću očigledno veoma smeta što Vučić čini sve da pomogne mladima i što je, uz zajedničke napore sa Vladom Srbije, našao način da im država pomogne. S druge strane, uopšte mu ne smeta što je njegov kolega Dragan Đilas, po sopstvenom priznanju, dok je bio na vlasti "zaradio" 619 miliona evra.

Građani Srbije na ovom primeru mogu najbolje da vide koji je plan opozicije. Umesto da se zalažu da narodu pomognu, oni podnose krivične prijave protiv vlasti koja to čini.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali je juče rekao da će proces prijave za novih 100 evra za mlade od 16 do 29 godina biti otvoren od 16. do 31. maja, dok će isplata krenuti od 1. juna.

Kako je precizirao, oni koji su se prijavili za prvih 100 evra za mlade, ne moraju ponovo da se prijavljuju.

Govoreći o isplati penzionerima, on je istakao da je masa penzija uvećana za 11,2 odsto u odnosu na prošlu godinu.

- Tako pokazujemo snagu naših javnih finansija - ocenio je Mali i dodao da je u prethodne dve godine isplaćeno ukupno 8,7 milijardi evra na ime podrške građanima i privredi tokom trajanja pandemije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike