Goran Vesić desna ruka Vučiću za kampanju

06.02.2022

09:14 >> 12:36

0

Uoči zaključivanja izbornih lista za glasanje na sva tri nivoa, naprednjaci uveliko sastavljaju svoj tim sa kojim će izaći pred birače

Goran Vesić desna ruka Vučiću za kampanju
vucic_metro_30112021_0005 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i aktuelni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izabran je na nedavnoj sednici rukovodstva naprednjaka za zamenika šefa izbornog štaba, na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića, koji je šef izbornog štaba SNS.

"Za mene je velika čast što je predsednik Vučić predložio Predsedništvu da budem njegov zamenik u Izbornom štabu. To je za mene dokaz da mogu da pružim konkretan doprinos da naša stranka pobedi na svim nivoima, od predsedničkih, preko parlamentarnih do lokalnih izbora", izjavio je Vesić za Tanjug nakon što je u društvu premijerke Ane Brnabić obišao radove na rekonstrukciji pozorišta Dadov.

Naveo je da će se kampanja SNS-a oslanjati na prezentaciju dosadašnjih rezultata i vizije budućnosti.

"Pokazaćemo građanima impresivne rezultate, bez obzira da li je reč o spoljnoj politici, ekonomiji, društvu ili kulturi. I zaista se Srbija nije nikada uspešnije razvijala i s druge strane to će biti naš kredibilitet da damo ljudima viziju o tome kako će se Srbija razvijati narednih godina", rekao je Vesić.

On je istakao da je apsolutno siguran da će Aleksandar Vučić kao predsednički kandidat sve liste SNS-a dobiti apsolutnu većinu, i da će to biti glas građana za rad, razvoj i da Srbija odlučuje o svojoj sudbini samostalno, bez uticaja velikih sila.

"Kada kažemo da je danas prosečna plata u Bepogradu 741 evro, a bila je oko 433 evra 2013, mi sada glasamo da prosečna plata u Beograu 2030. godina bude 200.000 dinara", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao je da je u Beogradu otvoreno 170.000 radnih mesta, da je u Srbiji izgrađeno 200 fabrika i da se gradi 12 autoputeva.

"Kada kažemo da ćemo u martu imati između Beograda i Novog Sada voz koji će saobraćati brzinom od 200 kilometara na sat, to znači da je glas za Aleksandra Vučića glas da sutra to imamo i do Niša i do drugih gradova Srbije. Tako da, glasajući za Aleksandra Vučića glasamo za razvoj, što će biti naša osnovna poruka", zaključio je Vesić.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

 

Funkcija zamenika podrazumeva da Vesić u odsustvu predsednika partije koordinira sve izborne aktivnosti, a zadužen je za kreativnu kampanju za predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore. Poseban zadatak prvog operativca Beograda biće njegovo angažovanje u Vučićevoj predsedničkoj kampanji kako bi aktuelni šef države obnovio mandat na Andrićevom vencu, pišu Novosti.

Vesić ima bogato iskustvo u radu u izbornim kampanjama, kako u Srbiji tako i u Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Takođe, pomagao je Vučiću još 2008. godine u prvoj borbi za glasove tada novoformiranog SNS u opštini Voždovac. Učestvovao je i u svim izbornim kampanjama naprednjaka od 2014. godine. U izbornoj bici 2016. godine predvodio je kampanju SNS na opštini Vračar. To je dovelo do toga da "tvrđava DS" padne posle 23 godine.

Inače, uoči zaključivanja izbornih lista za glasanje na sva tri nivoa, naprednjaci uveliko sastavljaju svoj tim sa kojim će izaći pred birače. Odluka o kandidatima trebalo bi da padne 11. februara. Tada će najpre predsedništvo SNS utvrditi izborne liste, koje će istog dana potvrditi Glavni odbor.

Najjača stranka u državi rešena je da i ovog puta otvori vrata poznatim naučnicima, kulturnim radnicima, sportistima, lekarima... Tako će u vrhu izborne liste za parlamentarne izbore biti jedan od najboljih matematičara na svetu profesor Stojan Radenović i zahvaljujući kome je Beogradski univerzitet 2016. svrstan među 300 najkvalitetnijih na planeti. Uz njega će biti i dr Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, koja se naročito istakla u borbi protiv korone.

Očekuje se da na izbornoj listi naprednjaka budu i nekadašnji košarkaški reprezentativac Marko Kešelj, džudista Nemanja Majdov, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2017, kao i stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica dve srebrne i jedne zlatne na Paraolimpijskim igrama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike