"Nebo je granica": Ovo je najbolja vest sa sastanka Vučića i Sija (FOTO)

05.02.2022

11:04

0

Predsednik Kine naložio je svom Ministarstvu za trgovinu da sa našom vladom nastavi i brzo okonča razgovore o ugovoru o slobodnoj trgovini

"Nebo je granica": Ovo je najbolja vest sa sastanka Vučića i Sija (FOTO)
Vučić Si - Copyright predsednik.rs Profimedia

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila danas da je najbolja vest sa sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Si Ðinpinga - najava ugovora o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije.

Premijerka je na Tviteru navela da je Srbija u 2021. godini imala rekordan izvoz u Kinu, oko milijardu dolara, što je 157,7 odsto više nego u 2020. godini.

Istakla je da je u poslednjih 10 godina izvoz u Kinu povećan 152 puta, a da je 2010. godine bio 7,3 miliona dolara .

 

"Sa ovim ugovorom, nebo je granica za SRB privredu!", napisala je Brnabić.

Podsetimo, Vučić je nakon razgovora sa Sijem kazao da je imao srdačan razgovor sa kineskim kolegom, koji je konstatovao da dve zemlje imaju zaista čelično, veliko, iskreno prijateljstvo.

- Iskreno prijateljstvo je osnova za jačanje ekonomske saradnje naše dve zemlje. Hvala na gostoprimstvu i srdačne čestitke na organizaciji veličanstvene ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara - napisao je Vučić na instagramu "Budućnostsrbije", uz video sa sastanka u Pekingu.

 

Predsednik Kine naložio je svom Ministarstvu za trgovinu da sa našom vladom nastavi i brzo okonča razgovore o ugovoru o slobodnoj trgovini, preneo je predsednik Srbije  nakon susreta sa kineskim predsednikom, ukazujući da je to velika stvar za Srbiju. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike