Ana Brnabić: Nismo otklonili pretnju po Vučićev život, glavni za planiranje atentata van dometa naših službi

27.01.2022

07:58

0

Premijerka je rekla da naše službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije

Ana Brnabić: Nismo otklonili pretnju po Vučićev život, glavni za planiranje atentata van dometa naših službi
ana brnabić (1) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka Ana Brnabić kaže da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi. Među njima ima dvoje crnogorskih državljana, ali i državljana zemalja iz Evropske unije i van nje.

Ana Brnabić je rekla da naše službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije.

- Ono što je važno da naglasim za sve naše građane - još u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država - i unutar Evropske unije i van nje.

- Apsolutno imam poverenje u naše bezbednosne službe, one nemaju lak zadatak, imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno- navela je ona.

Nekoliko prstenova obezbeđenje oko Vučića

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 

Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.

- Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika -rekla je Brnabićeva, i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

- Delimo informacije i borimo se za to da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan - rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

- Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam, naravno, najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere - rekla je premijerka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike