Uspešna poseta Briselu, Brnabićeva: To je nešto što se ne dešava često...

25.01.2022

19:00

0

Ana Brnabić je kazala da je zahvalila na učešću evroparlamentaraca u međupartijskom dijalogu i dodala da će već u petak imati novi sastanak sa njima

Uspešna poseta Briselu, Brnabićeva: To je nešto što se ne dešava često...
Tan2022-1-25_154716697_0a - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC

Premijerka Ana Brnabić ocenila je večeras posetu Briselu uspešnom, navodeći da sastanci koje je imala sa zvaničnicima pokazuju koliko je EU posvećena Srbiji.

Brnabićeva se danas sastala sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, predsednikom Odbora za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom, komesarima za proširenje i pravosuđe.

- To je nešto što se ne dešava često i govori o tome koliko je EU posvećena Srbiji i koliku pažnju posvećuje reformama koje smo sproveli u poslednjih nekoliko meseci zaključno sa referendumom - rekla je Brnabićeva.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC
 

Ona je dodala da je svako bez izuzetka čestitao na uspehu referenduma o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, ocenjujući da je to važno za oblast vladavine prava.

- Bio je naporan dan, ali svakako uspešan. Mislim da sve to govori u kakvom je Srbija statusu u odnosu na EU u ovom trenutku - dodala je premijerka.

Na pitanje kakav stav o proširenju ima novoizabrana predsednica EP Roberta Mecole, Brnabićeva je odgovorila da je njen stav u saglasju sa EK, a to je da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabićeva je kazala da je zahvalila na učešću evroparlamentaraca u međupartijskom dijalogu i dodala da će već u petak imati novi sastanak sa njima.

Takođe, prenela je i da je pozvala novu predsednicu EP da dođe u posetu Srbiji.

- Ono što je takođe važno i što pokazuje taj odnos prema Srbiji je to što je njen prvi zvaničan sastanak u Briselu kao predsednice EP bio upravo sa delegacijom iz Srbije - rekla je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike