Erdogan otkrio ono što mu je najvažnije kod Srbije, a što zvanični Beograd ispunjava!

18.01.2022

18:24

0

Predsednik Turske je rekao da su odnosi Srbije i Turske "na odličnom nivou" i dodao da je sa Vučićem detaljno razgovarao o nivou saradnje i koracima koje treba preduzeti

Erdogan otkrio ono što mu je najvažnije kod Srbije, a što zvanični Beograd ispunjava!
Printscreen/Pink

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da je podrška koju Srbija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine veoma važna za mir i stabilnost celog regiona.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Erdogan je rekao da je "imperativ da se sve strane suzdrže od preduzimanja koraka koji štete teritorijalnom integritetu BiH i da se svi ponašaju odgovorno".

- Na sastanku smo još jednom snažno i odlučno potvrdili značaj koji pridajemo miru i stabilnosti na Balkanu. Razmenili smo mišljenja o političkoj krizi u BiH. Očigledno je da je potrebno zajednički delovati sa međunarodnom zajednicom kako bi ta kriza bila prevaziđena - kazao je Erdogan.

Printscreen/Pink
 

Posle sastanka sa Vučićem i sednice Visokog saveta za saradnju dve zemlje, Erdogan je naveo da će Turska "nastaviti da ulaže napore i da čini sve" da se smanji napetost na Balkanu.

Erdogan je rekao da su odnosi Srbije i Turske "na odličnom nivou" i dodao da je sa Vučićem detaljno razgovarao o nivou saradnje i koracima koje treba preduzeti.

- Godina 2021. bila je izuzetna za naše odnose, u septembru smo otvorili generalni konzulat u Novom Pazaru, postali smo prva država koja je otvorila generalni konzulat u Novom Pazaru, nadamo se da ćemo ove godine otvoriti konzulat i u Nišu. Sa druge strane, Srbija je povećala broj počasnih konzulata u Turskoj na pet - naveo je Erdogan.

Uoči obraćanja Vučića i Erdogana zvaničnici dve zemlje potpisali su nekoliko sporazuma koji treba da doprinesu unapređenju bilateralne saradnje.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti