Brnabić: Vučić nije zadovoljan rezultatima referenduma, odbija da se kandiduje za predsednika SNS-a

18.01.2022

11:35

0

Brnabić je rekla da Vučić nije zadovoljan ni time što je, kako je navela, značajan deo članova stranke glasao protiv i pozivao druge da tako učine

Brnabić: Vučić nije zadovoljan rezultatima referenduma, odbija da se kandiduje za predsednika SNS-a
Aleksandar vučić referendum 2 - Copyright Tv Pink Printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zadovoljan "što smo uspeli da izguramo ovako važnu reformu", ali ne i rezultatima referenduma o ustavnim promenama.

Gostujući na televiziji Prva, Brnabić je rekla da Vučić nije zadovoljan ni time što je, kako je navela, značajan deo članova stranke glasao protiv i pozivao druge da tako učine.

Navela je da Vučić nije vikao, kako su preneli pojedini mediji, već je bio potpuno miran što se, kako je dodala, moglo videti i na pres konferenciji u prostorijama stranke nakon referenduma.

"Napustio je prostorije stranke i rekao: ''Evo vi ste pametni, uzmite sada, pa vodite stranku'' i otišao je čovek", rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da Vučić odbija da se kandiduje za predsednika SNS-a.

"Na skupštini stranke je jednoglasna odluka svih članova bila da on ponovo bude predsednik stranke, on je to na skupštini odbio. Mi smo produžili njegov mandat do sledeće skupštine stranke koja će biti nakon izbora, pa će se tada birati", rekla je Brnabić.

Građani Srbije su se na republičkom referendumu 16. januara izjašnjavali o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike