Vučić potvrdio da odlazi sa čela SNS i otkrio šta se dešavalo u stranci posle objavljivanja rezultata referenduma

18.01.2022

16:07

0

Na pitanje šta se dešavalo u stranci posle saopštavanja rezultata referenduma, on je potvrdio da je rekao kolegama koji su zagovarali "Ne" da preuzmu stranku

Vučić potvrdio da odlazi sa čela SNS i otkrio šta se dešavalo u stranci posle objavljivanja rezultata referenduma
Screenshot_10 - Copyright Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Na pitanje šta se dešavalo u stranci posle saopštavanja rezultata referenduma, on je potvrdio da je rekao kolegama koji su zagovarali "Ne" da preuzmu stranku. Falilo je, kaže, oko 200.000 glasova da oni budu radosni, a kada kaže "oni", misli najviše na one iz SNS-a.

- U onih 39 odsto, najveći kolač je SNS. Neki ljudi bolje znaju politiku nego ja, i trebalo bi oni da je vode. Neću se kandidovati za predsednika stranke, od maja-juna meseca će stranku voditi pametniji od mene - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić osvrnuo se i na tvrdnje da je došlo do krađe glasova, kao i da je preuzeo ulogu RIK-a.

– Što se tiče objavljivanja rezultata, bio sam šokiran. Otišao sam u stranku koju vodim još nekoliko meseci i kao i uvek saopštavao rezultate, koji su bili apsolutno tačni. Nismo saopštavali na osnovu uzorka, mi imamo najbolje softvere. Mi prikupimo sve podatke i izađemo i predstavimo javnosti tačne rezultate, odgovorio je Vučić

Ističe da je bilo teško voditi kampanju jer je reč o pitanju koje ljude puno ne interesuje i jer je jedan deo SNS-a sve vreme agitovao za "Ne".

- Bila je dilema, ali na referendum je trebalo da izađemo jedinstveno, a posle referenduma vodite kampanju za "Ne". Nisam nikada izbacivao ljude iz stranke jer je SNS demokratska partija, ali sam zadovoljan jer će imati priliku da vide kako se vodi stranka i kako se donose nelake odluke. Tačno je da nisam zadovoljan, samo nije tačno da sam vikao, već sam kroz osmeh rekao da će za 4-5 meseci imati priliku da vode stranku, a ja im neću zabadati klipove u točkove, već ću im pomagati koliko god mogu, civilizovano i demokratski, kaže Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike