Srbi sa Kosova i Metohije poručili: Izbora na Kosovu će biti 3.aprila

16.01.2022

09:15

0

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM

Srbi sa Kosova i Metohije poručili: Izbora na Kosovu će biti 3.aprila
glasanje kosovo (3) - Copyright Tanjug/STR

 Veliki broj građana u srpskim sredinama na KiM, južno i severno od Ibra, okupio se jutros u 8 sati na svojim biračkim mestima gde inače glasaju da pokušaju da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na referendumu.

Zatekla su ih i zatvorena biračka mesta zbog odluke Prištine da ne dozvole Srbima na KiM glasanje na referendumu. Zbog toga su danas protestovali. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM.

U zaključcima srpskog naroda koje je Rakić pročitao je navedeno.

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa.

- Srbi sa KIM zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti da ih Priština posmatra kao građane drugog reda. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani.

- Opredeljeni smo za mir ali smo zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i najavama obračuna sa srpskim narodom. Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma i eventualna zabrana izbora 3. aprila proizvesti posledice-reciprocitet u svim onim poljima u kojima se krše naša prava.

Srbi širom KiM okupili su se danas u srpskim sredinama i protestom iskazali svoje ogorčenje odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje na referendumu za promenu Ustava Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike