Predsednik Vučić o odluci Prištine da ne dozvoli referendum na KiM: Priština nije iznenađenje, dublji problem je Kvinta

16.01.2022

10:14

0

On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd, prema bilo kome na koji način, odavno usledile sankcije, a mi označeni kao “loši momci”

Predsednik Vučić o odluci Prištine da ne dozvoli referendum na KiM: Priština nije iznenađenje, dublji problem je Kvinta
24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da odluka Prištine da ne dozvoli Sbrima sa KiM da glasaju na referendumu nije iznenađenje, s obzirom na konstantno maltretiranje Srba, ističući da je dublji problem Kvinta, pet zemalja, kojima, primećuje, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.

“Nedozvoljavanje glasanja u srpskim sredinama na KiM nije iznenađenje imajući u vidu sve što Kurti i njegova vlada rade - maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje punktova na 15 kilometara, šikaniranje u svim enklavama… Ali, mislim da su Srbi jasno rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa KiM glas “da”, glas za Srbiju, a ne za Kurtija”, rekao je Vučić, komentarišući odluku Prištine.

TANJUG

On je, međutim, istakao da je problem dublji, a to je, kaže, činjenica da neki u Kvinti, koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka, Italija i Francuska, valjda misle ili im ličimo na idiote.

“Kada to kažem, mislim u pravom smislu te reči, jer oni su u stanju da pozovu Albance na poštovanje prava, demokratije, da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Priština ne dozvoli, nećete čuti ni reč protesta, a kamoli akciju i sankcije”, rekao je Vučić.

On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd, prema bilo kome na koji način, odavno usledile sankcije, a mi označeni kao “loši momci”.

“Hvala im. Videli smo njihovu zabrinutost. Sve najbolje im želimo, a ovo će svakako imati dalekosežne posledice, mada ne moraju oni sve da znaju, ni sve da čuju”, poručio je Vučić.

Predsednik je istakao i da je Beograd uz svoj narod na KiM i sa njim će donositi sve odluke i u budućnosti.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti