Vučić glasao na referendumu: "Nadam se da će građani danas glasati za napredak demokratije i vladavine prava u zemlji" (FOTO, VIDEO)

16.01.2022

08:11

0

Promenu Ustava predložila je Vlada Srbije radi obezbeđivanja veće nezavisnosti, efikasnosti i odgovornosti sudstva

Vučić glasao na referendumu: "Nadam se da će građani danas glasati za napredak demokratije i vladavine prava u zemlji" (FOTO, VIDEO)
vučić glasanje (11) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Republike Srbije glasao je danas na referendumu za promenu Ustava Republike Srbije.

Predsednik je glasao u 09.10 časova na biračkom mestu broj 140, u Dečijem vrtiću “Tesla-nauka za život“ u Bulevaru Crvene Armije 1, u Novom Beogradu.

Aleksandar Vučić nakon što je obavio svoju građansku dužnost i izjasnio se na referendumu promenama Ustava u oblasti pravosuđa, izjavio da se nada da će građani danas glasati za napredak demokratije i vladavine prava u zemlji.

- Da će glasati za suštinski, istinski nezavisno pravosuđe, samostalno tužilaštvo - rekao je Vučić novinarima nakon glasanja.

Dodao je da ćemo time svi na najbolji način pokazati da osim izgradnje zemlje, i napretka u infrastrukturi, možemo da poboljšavamo društvo praveći još bolji ambijent za invetsitore, kojima je pravna država ključni faktor kada donose odluku gde da ulažu svoj novac.

- I zato hvala svima koji danas izađu na referendum - rekao je Vučić, koji je svoje pravo iskoristio na biračkom mestu na Novom Beogradu.

Promenu Ustava predložila je Vlada Srbije radi obezbeđivanja veće nezavisnosti, efikasnosti i odgovornosti sudstva, veće samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva, bolju zaštitu prava građana i jačanje vladavine prava.

Na referendumsko pitanje "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?", građani se izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora "da" ili "ne".

Glasačka mesta su otvorena u 7 sati, a do 20 časova građani imaju mogućnost da kažu da li su za promenu Ustava i nezavisno pravosuđe koje ona donosi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike