Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića: Predsednik upalio sveću (FOTO/VIDEO)

16.01.2022

07:34

0

Vučić je zapaio sveću u Hramu Svetog Save

Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića: Predsednik upalio sveću (FOTO/VIDEO)
Održan pomen Oliveru Ivanoviću - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, zapalio sveću u Hramu Svetog Save. Vučić je na ovaj način odao počast Ivanoviću.

Povodom godišnjice smrti Olvera Ivanovića služi se pomen u Hramu Svetog Save. Prisustvuje porodica pokojnog Ivanovića, žena Milena i sin Bogdan.  Predsednik je nakon službe zapalio sveću zajedno sa porodicom Ivanović. Počast je odala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

I građani pale sveće povodom godišnjice smrti Olivera Ivanovića u Hramu Svetog Save.

Lider Građanske inicijative Srbija-demokratija-pravda Oliver Ivanović je u rano jutro 16. januara 2018. godine, mučki ubijen s leđa sa nekoliko hitaca, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U Olivera Ivanovića je ispaljeno šest metaka iz vozila "opel astra" u pokretu. Nakon atentata on je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Uprkos pokušajima lekara da mu spasu život, on je preminuo i smrt je konstatovana u 9.15 sati.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Prethodno je povorka od više hiljada građana ispratila kovčeg sa telom Ivanovića od Crkve svetog Nikole, gde je vladika raško-prizrenski Teodosije održao opelo.

U Osnovnom sudu u Prištini jula prošle godine počelo je suđenje za ubistvo Ivanovića, po trećoj, dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva.Prema optužnici za krivično delo teškog ubistva, učešća ili organizovanja kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćenog posedovanja oružja terete se: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Javnost do danas nije saznala šta su bili motivi ubistva, ko je naručio zločin, te ko je neposredni izvršilac.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike