Vučić brani Novaka - ceo svet oduševljen: Kad bi mi imali premijera, kao što je on!

15.01.2022

11:38

0

Jučerašnja video-poruka je odjeknula čak i u Australiji

Vučić brani Novaka - ceo svet oduševljen: Kad bi mi imali premijera, kao što je on!
vucic odbrana djokovic - Copyright Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oduševio je čitav svet jučerašnjom video-porukom podrške najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Šef države je na svom profilu na Instagramu pružio podršku Đokoviću povodom napada i pritisaka kojima je on izložen u Australiji prethodnih dana. 

I pre video-poruke predsednik Vučić je javno govorio da će Srbija učiniti sve kako bi pomogla našem teniseru, a lično on se dva puta čuo sa Đokovićem kada je Novak bio u pritvoru u hotelu za migrante. 

Jučerašnja video-poruka je odjeknula čak i u Australiji, a predsednik je dobio veliko poštovanje jer je pokazao kako se bori za građane Srbije. 

Australijski novinar Avi Jemini je na svom Tviter nalogu objavio da odsad Đoković i Srbija imaju nejgovu podršku. 

Printscreen/Twitter/Avi Yemini
 

Pojedini Australijanci su našeg predsednika uporedili sa njihovim premijerom Skotom  Morisonom.  Tom prilikom su istakli da on ćuti kad je reč o osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu.

Tako se na Tviteru pojavila objava gde se navodi da je teško da se zamisli svet u kome državnici neke zemlje brane svoje građane.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pita Skota Morisona zašto Novaka Đokovića maltretiraju – napisao je jedan Tviteraš.

 

 

Na istoj mreži je jedan korisnik postavio tvit u kome pominje predsednika Vučića i premijera Morisona.

 

 

– Ako australijski premijer Skot Morison stane iza Džulijana Asanža kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iza Novaka Đokovića, imaće moje poštovanje. Ali umesto poštovanja, osećam samo prezir. I svet to takođe vidi – napisao je.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike