Aleksandar Vučić i SNS pozvali građane: Izađite na referendum - važno je za budućnost! (VIDEO)

15.01.2022

08:48

0

Predsednik Vučić je naglasio da ovo nije partijsko i poplitičko pitanje, već da je važno za budućnost zemlje.

Aleksandar Vučić i SNS pozvali građane: Izađite na referendum - važno je za budućnost! (VIDEO)
Tanjug/Jadranka Ilić

Srpska napredna stranka pozvala je građane da izađu na predstojeći referendum sutra -16. januara, na kojem će se izjašnjavati o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa. Stranka se rečima Aleksanda Vučića obratila građanima Srbije.

Na zvaničnom instagram profilu stranke objavljen je spot u kojem se ističu reči predsednika Aleksandra Vučića koji je poručio da to nije partijski, niti politički referendum i da je važan za budućnost zemlje.

"Važan je zbog toga što mi moramo da kažemo sebi hoćemo li da nastavimo svoj evropski put. Hoćemo li zaista da pokušamo da imamo nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo?", naveo je Vučić nedavno u obraćanju javnosti, na šta se podseća u spotu objavljenom na zvaničnoj stranici.

Aleksandar Vučić je istakao da je važno da se izmesti pravosuđe i rad tužilaštva iz svih državnih organa, a da eksperti, ljudi koji imaju poverenje sudija, tužilaca, budu ti koji će da odlučuju o postavljenjima najvažnijim u našem pravosuđu.

"I da nevezano za to ko je na vlasti, uvek možemo da se ponosimo nezavisnim pravosuđem i samostalnim tužilaštvom", poručio je Vučić.

 

 

Referendum o ustavnim promenama raspisan je za nedelju, 16. januar, a građani će sa "da" ili "ne" odgovarati na pitanje da li su za potvrđivanje akta o promeni najvišeg Ustava u oblasti pravosuđa.

Republička izborna komisija objavila je da je ukupan broj glasača u Srbiji na predstojećem referendumu o ustavnim promenama 6.510.233.

Građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije", i odgovaraju sa da ili ne.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam