RIK: O toku referenduma javnost će biti obaveštena pet puta

15.01.2022

14:20

0

Referendumski dan pratiće i Crta, koja je danas najavila da će kao domaća posmatračka misija, rasporediti svoje posmatrače na 300 glasačkih mesta

RIK: O toku referenduma javnost će biti obaveštena pet puta
Republička izborna komisija rik.parlament.gov.rs - Copyright rik.parlament.gov.rs

Građani Srbije sutra će na referendumu glasati o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, a o toku referendumskog izjašnjavanja Republička izborna komisija (RIK) obavestiće javnost na pet konferencija za novinare.

RIK je najavio da će pres konferencije biti održane u pet redovnih termina - u 10, 12, 14, 16 i 18 sati, a po potrebi će organizovati i vanredne konferencije za novinare.

Referendumski dan pratiće i Crta, koja je danas najavila da će kao domaća posmatračka misija, rasporediti svoje posmatrače na 300 glasačkih mesta, na osnovu reprezentativnog i slučajnog uzorka na teritoriji cele Srbije, da prate kvalitet glasačkog procesa na dan održavanja referenduma.

ATAImages/ A.A.
 

 


- Posmatrači će biti prisutni na glasačkim mestima od početka priprema za otvaranje glasačkih mesta, pa sve dok članovi glasačkih odbora ne objave rezultate referenduma za posmatrano glasačko mesto, čime se obezbeđuje sveobuhvatan uvid u dešavanja na glasačkim mestima - navela je Crta.

Crta će održati dve redovne konferencije za medije - prvu u 16.30 i potom posle zatvaranja glasačkih mesta i prebrojavanja glasova, posle 21.30 časova.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike