Vulin pozvao građane na referendum: "Tvoj glas je najvažniji, bez tebe ova zemlja nema smisla"

15.01.2022

13:19

0

Građani Srbije glasaće 16. januara na referendumu o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije

Vulin pozvao građane na referendum: "Tvoj glas je najvažniji, bez tebe ova zemlja nema smisla"
Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozvao je rađane Srbije da izađu sutra na referendum.,

- Pozivam sve građane Srbije da iskoriste svoje građansko pravo i sutra izađu na referendum - rekao je Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi.

- Nemojte posle da kažete - nisam znao, nisu me pitali. Pojedini često kažu - to oni odlučuju bez mene, moj glas ništa ne znači. Ne, tvoj glas znači sve. Izađi, glasaj, reci šta imaš da kažeš, to je tvoja građanska dužnost. Tvoj glas je važan, tvoj glas je najvažniji, bez tebe ova zemlja nema smisla. Zato, izađite na referendum građani Srbije, recite šta imate da kažete i kažite šta mislite o budućnosti naše zemlje i pomozite da budućnost bude bolja. Ne možeš da kažeš da nisi znao i ne možeš da kažeš da te niko nije pitao, pitao je i veoma je važno - poručio je građanima Vulin.

On se osvrnuo i na netačna pisanja po društvenim mrežama o referendumu.

- Šire gluposti, kažu - ovo je referendum o Kosovu, da se izbaci preambula o Kosovu, ovo je referendum o iskopavanju litijuma, razne budalaštine. Ne, ovo je referendum o pravosuđu, kako ćemo birati sudije i tužioce. I ništa više. Izađite i kažite šta mislite - rekao je Vulin.

Referendum - 16. januar

Građani Srbije glasaće 16. januara na referendumu o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije.

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je da pitanje na referendumu bude - "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?"

Ponuđeni odgovori biće "Da" i "Ne".

Referendum će biti organizovan prema novom Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, tako da za njegov uspeh neće biti potrebno da izađe 50 odsto upisanih birača.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvoriće kontakt telefone, preko kojih građani mogu dobiti informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska. Na dan održavanja referenduma, u nedelju, 16. januara 2022. godine, građani mogu dobiti informacije na brojeve telefona 011/2641-497 i 011/2686-808, u periodu od 7 do 20 časova.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti