"Najveći uspeh Srbije...": Kratka i snažna poruka predsednika Vučića na Instagramu (VIDEO)

08.01.2022

12:37

0

Vučić je saopštio da je Srbija 2021. godinu završila sa višom stopom stranih direktnih investicija nego rekordnu 2019. godinu, sa 3,9 milijardi evra direktnih investicija

"Najveći uspeh Srbije...": Kratka i snažna poruka predsednika Vučića na Instagramu (VIDEO)
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu drugog dana Božića.

On je u vreme ručka postavio kratak video snimak sa jasnom porukom, a ona glasi da se Srbija najviše ponosi stranim, direktnim investicijama.

- Najveći uspeh Srbije u privlačenju stranih direktnih investicija - poručio je predsednik Vučić. 

 

Podsetimo, u danima kada je glavna tema Rio Tinto i njegovo stopiranje projekata u dolini Jadra, premijerka Ana Brnabić objasnila da je Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole sa Rio Tintom koje je sklopila prethodna vlast 2004. godine.

- Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo "ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze". Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine. Da vidimo koliko se dodaje na dug koji su nam oni odavno napravili. ovo je samo još jedan ceh. Isporučimo račun koji su oni napravili, da vidimo kako možemo to da platimo - rekla je premijerka Brnabić.

Ona je dodala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to.

- Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike