"Vučić ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca": Vlada Srbije poništava sve sa Rio Tintom!?

08.01.2022

09:52

0

Isporučimo račun koji su oni napravili, da vidimo kako možemo to da platimo, objasnila je premijerka Brnabić

"Vučić ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca": Vlada Srbije poništava sve sa Rio Tintom!?
24sedam/Katarina Mihajlović/Nenad Vujanović/Profimedia/Tanjug/

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila da je Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole sa Rio Tintom koje je sklopila prethodna vlast 2004. godine.

- Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo "ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze". Onda sednemo, podvučemo crtu i da vidimo koji je ceh koji su nam nametnuli oni 2004. godine. Da vidimo koliko se dodaje na dug koji su nam oni odavno napravili. ovo je samo još jedan ceh. Isporučimo račun koji su oni napravili, da vidimo kako možemo to da platimo - rekla je premijerka Brnabić.

Ona je dodala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi.

Podsetimo, gostujući u "Vikend jutru" saopštila je najnovije informacije o Novaku Đokoviću.

- Pre pola sata čula sa ministarkom spoljnih poslova Australije, mi kao Vlada smo stalno u kontaktu sa Novakom i vladom Australije. On ostaje u hotelu do odluke, uspeli smo da se njemu isporučuje hrana bez glutena, da dobije sprave za vežbanje, laptop, karticu da može da razgovara sa porodicom, kaže Brnabić.

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam