Vučić povodom iskopavanja litijuma u Nemačkoj, dok kod nas traže da Rio Tinto ode: Što je dozvoljeno Jupiteru...

06.01.2022

10:26

1

"Najsmešniji su mi oni koji govore o lobistima Rio Tinta, i to oni koji su direktno uzeli pare od Rio Tinta", rekao je Vučić

Vučić povodom iskopavanja litijuma u Nemačkoj, dok kod nas traže da Rio Tinto ode: Što je dozvoljeno Jupiteru...
vučić (2) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Rečima "mi smo mali i moramo da ostanemo mali i siromašni, a oni veliki moraju da budu jedini bogati", predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas konstataciju novinara da u dolini Rajne u Nemačkoj počinje iskopavanje litijuma.

Na pitanje zašto to u Nemačkoj, u kojoj se dobijaju dozvole za istraživanja, iako su Zeleni u vladajućoj koaliciji, nije bauk, a kod nas, ipak, jeste, Vučić je odgovorio da se u samom pitanju krije i odgovor:

"Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu... Mi smo mali, mi moramo da ostanemo mali, siromašni, a oni moraju da budu jedini bogati".

Kako je primetio, i u drugim zemaljama EU, poput Portugalije, te u državama Južne Amerike, iskopava se litijum, a u Srbiji treba "da izbije treći svetski rat", zbog tog litijuma, da, kako kaže, njihove kompanije ne bi bile ugrožene.

Ne mogu da gledam lažne suze foliranata

"Ne mogu ni da gledam lažne suze foliranata u zemlji, koji glume da im je do nečega stalo, a pojma nemaju...", dodao je Vučić.

Ponovio je da u ovom trenutku niti ima želje, niti snage, niti postoje studije, niti će, kaže, biti bilo kakvog pomeranja, niti će bilo ko bilo šta raditi po tom pitanju, dok sami ne budemo videli šta i kako.

Dodao je i da vidi da je kod članova vlade veliko raspoloženje da se zabrani iskopavanje litijuma, pa će možda on ostati "poslednji Mohikanac" koji će da misli da ne treba nečega tek tako lako da se odričemo u budućnosti.

"Najsmešniji su mi oni koji govore o lobistima Rio Tinta, i to oni koji su direktno uzeli pare od Rio Tinta, meni koji ni čašu vode nisam dobio od njih... Oni koji su prodali kuće i vile, koje su opljačkali od građana Loznice, u Viskozi...A, prodali ih, 750.000 evra stavili u džepove. Reč je o kumu Dragana Ðilasa, uposleniku u firmi Multikom. Uzeo novac od Rio Tinta, a sad traže od nas da od toga odustanemo i da mi iz džepova ostalih građana to platimo. To što je 750.000 i bog zna koliko još dao Ðilasu, kumovima.. Samo da se razume suština", rekao je Vučić.

Dodao je da vidi da su sve glasniji zahtevi iz vlade da se tako ponašamo, ali da je njegovo da kaže da onda moraju građanima da kažu da će da ih opljačakaju da bi vratili dugove Ðilasa, Multikoma, Tepića, Blagojevića i ostalih...

"Važno je da to ljudi znaju... A, koliko su para uzeli da istražuju po Srbiji, za odluke o načelu kontinuiteta iz 2006. godine za koji su glasali zajedno... Da ne govorim...", rekao je Vučić.

Dodao je da je ponosan što nije uzeo ni dinar, nikada, već se, kaže, uvek rukovodio interesom države i građana.

Zato će, poručuje, nastaviti da razgovara sa običnim građanima, dok ga, političari i njihovi zahtevi, iz vlasti ili iz opozicije, ne zanimaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike