Vučić o političkim protivnicima: Znaju da nisu ni blizu, da je narod pametan i da ceni napredak koji je napravljen

06.01.2022

18:45

0

Vučić je napomenuo da su izbori za predsednika daleko, a daleko je i raspisivanje i da će se videti ko će biti kandidati i ko će da pobeđuje, a ko da gubi

Vučić o političkim protivnicima: Znaju da nisu ni blizu, da je narod pametan i da ceni napredak koji je napravljen
Tan2022-1-6_102612819_0 - Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da njegovi politički protivnici ne misle da mogu da pobede kandidata koji je za proges i prosperitet Srbije, ali da to govore, jer se nadaju da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nemire i nerede po Srbiji poput onih u Kazahstanu, ali da se to ovde neće desiti.

"Ne misle oni da mogu da pobede kandidata koji je za proges i prosperitet Srbije, nisu oni toliko glupi i neobavešteni", istakao je Vučić odgovarajući na pitanje povodom tvrdnji njegovih političkih oponenata da će on izgubiti izbore u aprilu.

Vučić je napomenuo da su izbori za predsednika daleko, a daleko je i raspisivanje i da će se videti ko će biti kandidati i ko će da pobeđuje, a ko da gubi.

Oni znaju, kako je rekao, da rezultati nisu ni blizu, znaju da je narod pametan i da ceni napredak koji je napravljen i znaju šta narod u Srbiji misli.

"Oni to govore jer se nadaju da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nemire i nerede po Srbiji ne bi li napravili nešto poput onoga u Kazahstanu gde ćete imati na stotine ili hiljade mrtvih i razorenu zemlju za mnogo godina unapred", ukazao je Vučić.

On je primetio da su se u Kazahstanu umešale strane službe različitih velikih sila "pa bi valjda želeli i da se to desi i u Srbiji".

"Neće biti ni jednoga ni drugoga, a ako narod odluči da njima pruži poverenje mi ćemo čestitati", poručio je Vučić.

Razlika je u tome, kako je rekao, da ni sam ni sa bilo kojim prijateljima ne može da kupuje engleske prvoligaše, niti ima stotine miliona ili milijardi evra.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

"Nemam račune nigde, trudio sam se da dok sam predsednik pošteno i odgovorno obavljam svoju dužnost", istakao je Vučić.

Na pitanje šta bi političkim oponentima ostalo u nasleđe ako pobede on je rekao da bi ostalo na stotine obnovljenih i izgrađenih domova zdravlja, stotine i hiljade kilometara novih puteva, pruga, duplo veće plate, 270 novih fabrika sa mnogo zaposlenih.

"Ostavili bi im jednu uređenu zemlju, koja je poslednje dve godine sa najvišom stopom BDP, imaće šta da uništavaju", rekao je Vučić dodajući da bi to mogli da unište za dve do tri godine i brže nego što su učinili od 2000. godine.

Što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu...

Rečima "mi smo mali i moramo da ostanemo mali i siromašni, a oni veliki moraju da budu jedini bogati", predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao je konstataciju novinara da u dolini Rajne u Nemačkoj počinje iskopavanje litijuma.

Na pitanje zašto to u Nemačkoj, u kojoj se dobijaju dozvole za istraživanja, iako su Zeleni u vladajućoj koaliciji, nije bauk, a kod nas, ipak, jeste, Vučić je odgovorio da se u samom pitanju krije i odgovor:

"Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu... Mi smo mali, mi moramo da ostanemo mali, siromašni, a oni moraju da budu jedini bogati".

Kako je primetio, i u drugim zemaljama EU, poput Portugalije, te u državama Južne Amerike, iskopava se litijum, a u Srbiji treba "da izbije treći svetski rat", zbog tog litijuma, da, kako kaže, njihove kompanije ne bi bile ugrožene.

"Ne mogu ni da gledam lažne suze foliranata u zemlji, koji glume da im je do nečega stalo, a pojma nemaju...", dodao je Vučić.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Ponovio je da u ovom trenutku niti ima želje, niti snage, niti postoje studije, niti će, kaže, biti bilo kakvog pomeranja, niti će bilo ko bilo šta raditi po tom pitanju, dok sami ne budemo videli šta i kako.

Dodao je i da vidi da je kod članova vlade veliko raspoloženje da se zabrani iskopavanje litijuma, pa će možda on ostati "poslednji Mohikanac" koji će da misli da ne treba nečega tek tako lako da se odričemo u budućnosti.

"Najsmešniji su mi oni koji govore o lobistima Rio Tinta, i to oni koji su direktno uzeli pare od Rio Tinta, meni koji ni čašu vode nisam dobio od njih... Oni koji su prodali kuće i vile, koje su opljačkali od građana Loznice, u Viskozi...A, prodali ih, 750.000 evra stavili u džepove. Reč je o kumu Dragana Ðilasa, uposleniku u firmi Multikom. Uzeo novac od Rio Tinta, a sad traže od nas da od toga odustanemo i da mi iz džepova ostalih građana to platimo. To što je 750.000 i bog zna koliko još dao Ðilasu, kumovima.. Samo da se razume suština", rekao je Vučić.

Dodao je da vidi da su sve glasniji zahtevi iz vlade da se tako ponašamo, ali da je njegovo da kaže da onda moraju građanima da kažu da će da ih opljačakaju da bi vratili dugove Ðilasa, Multikoma, Tepića, Blagojevića i ostalih...

"Važno je da to ljudi znaju... A, koliko su para uzeli da istražuju po Srbiji, za odluke o načelu kontinuiteta iz 2006. godine za koji su glasali zajedno... Da ne govorim...", rekao je Vučić.

Dodao je da je ponosan što nije uzeo ni dinar, nikada, već se, kaže, uvek rukovodio interesom države i građana.

Zato će, poručuje, nastaviti da razgovara sa običnim građanima, dok ga, političari i njihovi zahtevi, iz vlasti ili iz opozicije, ne zanimaju.

O sankcijama SAD Dodiku

Na pitanje novinara da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele Dodiku i Alternativnoj televiziji baš uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpke i da li to vidi kao kršenje medijskih sloboda, iako je Dodik izjavljivao da poštuje ustav BiH, predsednik Vučić je poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće sprovoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj.

"Već 10. ili 11. januara ću razgovarati sa Dodikom i Cvijanović. Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu rekaciju, posebno ne brzopletu, jer ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku već i za Srbiju", naveo je on.

Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Vučić je poručio da Srbija mora da održi racionalne i korektne odnose sa Amerikancima, velika su sila, a sa druge strane nećemo da vraćamo vreme u kome su podizane blokade i barikade prema politickim predstavnicma naseg naroda na Drini. Istakao je da je zabrinut zbog sankcija Dodiku i nekim licima u RS, ali kaže da je još zabrinutiji zbog obrazloženja sankcija da je Alternativna tv deo korupcionaskog sistema.

"Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vreme posle Božića. razgovarao sam juče i sa Dodikom i Cvijanović i nastavićemo razgovore u danima pred nama", dodao je Vučić.

Zamislite, dodao je on, ovi koji kupuju fudbalske klubove a nisu deo korupcionaškog sistema, a korumpirali su bili ceo Telekom i sve na grbači srspkog naroda i građana Srbije podigli.

"Zamislite gde je tu pravda, pravo i istina", upitao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike