Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine pronađen mrtav u stanu: "Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak"

25.12.2021

16:46

0

Njega je u stanu oko 16 sati pronašla supruga

Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine pronađen mrtav u stanu: "Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak"
175356_2844303-marinkovic-ls_f - Copyright Printscreen/Parlament.gov

Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Branko Marinković (41) zatečen je mrtav danas u svom stanu na Voždovcu.

Njega je u stanu oko 16 sati pronašla supruga.

Pokušana je reanimacija Marinkovića, ali bezuspešno.

Marinković je po obrazovanju bio pravnik.


Funkciju zamenika generalnog sekretara vršio je od 24. oktobra 2020. godine.
Gojković i Dačić izjavili saučešće

Predsedniik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić upitio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića

Ivica Dačić uputio je porodici izraze najdubljeg saučešća i poštovanja prema Branku Marinkoviću sa kojim je tesno sarađivao u Narodnoj skupštini, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

- Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu“, navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća porodici Marinković povodom smrti Branka Marinkovića, zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srbije.

- Sa velikom tugom sam primila vest o iznenadnoj smrti Branka Marinkovića. Njegov prerani odlazak je veliki gubitak za sve koji smo ga poznavali i koji smo imali priliku da sa njim sarađujemo. Pamtićemo ga kao čoveka koji je sa velikom posvećenošću, izuzetnom energijom i svojim znanjem i stručnošću doprinosio radu Narodne skupštine. U ovom tužnom trenutku, primite izraze mog najdubljeg saučešća, navodi se u saučešću, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike