Traže izvinjenje: Ko o čemu, albanski političari o Lajčakovoj mapi

02.03.2021

11:47

0

Lider DPK Enver Hodžaj je rekao da je Lajčak posrednik u dijalogu i da ne bi trebalo da se stavlja na jednu stranu u procesu

Traže izvinjenje: Ko o čemu, albanski političari o Lajčakovoj mapi
Copyright Printscreen/Youtube

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da je tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom izrazio zabrinutost zbog mape ispred koje se slikao Lajčak prošle nedelje, a na kojoj se videlo da je Kosovo deo Srbije, i zatražio od njega da se zbog toga izvini.

Kako je rekao, Lajčak je posrednik u dijalogu i ne bi trebalo da se stavlja na jednu stranu u procesu, prenosi portal Reporteri.

pročitajte još

On je kazao i da bi bilo koji sporazum Beograda i Prištine trebalo da bude u skladu sa Ustavom i da ne narušava teritorijalni integritet i suverenitet.

Komentarišući mapu ispred koje se slikao, a koja je izazvala reakciju javnosti u Prištini, Lajčak je kazao da je do sada sve u vezi toga pojasnio, da zvaničnik EU može da koristi samo zvanične mape, a da je to zvanična mapa koju je dobio.

-Bilo bi vrlo neprofesionalno da sam stavio drugu mapu, rekao je Lajčak.

Hodžaj je rekao da je preneo Lajčaku da će dve strane prevazići istorijski izazov kada se međusobno priznaju i kada Kosovo obezbedi mesto u Ujedinjenim nacijama.

Sa druge strane, Lajčak je rekao Hodžaju o njegovom planu za brzi nastavak dijaloga, čim se formiraju vlasti u Prištini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike