Priština napada Miroslava Lajčaka zbog mape iza njegovih leđa dok daje intervju, oglasila se i EU (VIDEO)

25.02.2021

11:06 >> 14:06

0

Lajčak bi naredne nedelje trebalo da poseti Beograd i Prištinu

Priština napada Miroslava Lajčaka zbog mape iza njegovih leđa dok daje intervju, oglasila se i EU (VIDEO)
Copyright EWB SCREENING/YouTube/Printscreen

Prištinski mediji objavili su da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nedavno dao intervju za portal EWB dok se iza njega nalazila mapa Srbije na kojoj nema administrativne linije sa Kosovom.

Portal Ekonomija online prenosi da se ne zna da li je on intervju dao u svom kabinetu, ali da se na mapi ne vidi administrativna linija između centralne Srbije i Kosova, predviđena rezolucijom 1244.

Lajčak bi naredne nedelje trebalo da poseti Beograd i Prištinu.

Stano: Lažne trvrdnje kosovskih medija o mapi

Mapa u kancelariji specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine je ”zvanična EU mapa” koja je statusno neutralna po pitanju Kosova, što je u skladu sa EU pozicijom, kaže portparol EU Peter Stano.

pročitajte još

Na pitanje Tanjuga o napadima na Miroslava Lajčaka koji su došli iz kosovskih medija, a povodom mape koja se nalazi u kabinetu specijalnog predstavnika i ”prikazuje Kosovo u okviru Srbije”, Peter Stano konstatuje da su u pitanju ”lažne optužbe”.

-Svima bih preporučio da se fokusiraju na pitanja koja mogu da doprinesu napretku dijaloga o normalizaciji odnosa umesto da izmišljaju lažne priče, kaže Stano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike