Predsednik Vučić čestitao Dan Garde: Oličenje najviše vojne vrline

06.05.2021

13:05

0

Autor: A. B.

Prva gardijska jedinica u Srbiji "Gvardija" formirana je na osnovu naredbe kneza Miloša Obrenovića na Ðurđevdan 1830. godine u Požarevcu

Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj – Dan jedinice, i zahvalio im na besprekornom vršenju službe.

– Posebno mi je zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj – Dan jedinice. Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline – istakao je Vučić u čestitki.

Predsednik je naveo da su pripadnici Garde stekli i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije.

– Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu, sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate – dodao je Vučić.

Istakao je i da gardisti doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose jačanju ugleda Vojske i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske.

– Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik – navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pročitajte još:

Prva gardijska jedinica u Srbiji “Gvardija” formirana je na osnovu naredbe kneza Miloša Obrenovića na Ðurđevdan 1830. godine u Požarevcu.

Sadašnja Garda nastala je preformiranjem Gardijske brigade u Gardu 30. novembra 2006. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti