Predsednik Vučić posle sednice SNS: Ujedinjujemo se sa Šapićevom strankom, ubedljivo smo najveći

05.05.2021

14:53 >> 18:57

0

Održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke. Najavljeno ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića.

Predsednik Vučić posle sednice SNS: Ujedinjujemo se sa Šapićevom strankom, ubedljivo smo najveći
Copyright Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u Beogradu, a kako je ranije najavljeno, na njoj se govorilo o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji.

Predsednik Aleksandar Vučić nakon zasedanja Predsedništva SNS izjavio je da se najduže razgovaralo o političkoj situaciji u zemlji, merama Kriznog štaba, vakcinaciji građana i stanju na KiM.

 

19.26 – “Nadam se ublažavanju mera od petka”

Predsednik Vučić je dodao da se nada da će na sutrašnjoj konferenciji Kriznog štaba doneti relaksirajuće mere i to od petka, kako bi Srbija mogla da se što pre vrati normalnom životu i radu.

19.23 – Đilasov zahtev za N1 i Novu S: Evo baš sam se uplašio

Predsednik je prokomentarisao i zahteve Dragana Đilasa i opozicije da Nova S i N1 dobiju nacionalnu frekvenciju.

– Očekivao sam ove biznis interese, to nema veze ni sa Ustavom ni sa zakonom, ni sa čim. On mrtav hladan samo traži da zaradi još malo para, ako nam ne date, mi ćemo u demonstracije. Evo baš sam se uplašio, milion demonstracija sam prošao, urlali ste, skupljali ste se, ali vi ne znate da ste jednom samo uspeli da dođete na vlast urlanjem, više ne možete. Ja sam mislio da oni nekad imaju ozbiljne zahteve, ali ne, to je samo tajkunski posao za još para, ekonomski interes i uvek im se sve svodi na to. To je cela priča. A o profesionalizmu nećemo ni da pričamo – rekao je Vučić i dodao:

– Na našim konferencijama ima svih i raznih pitanja, a kod njih nema, ako nisu najbolji i najlepši onda nema pitanja. Mi ne moramo da govorimo ništa o njihovim zahtevima, oni sami govore o sebi, i to dovoljno – rekao je predsednik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

19.15 – Da li je moguće doći do kompromisa sa Prištinom?

Na pitanje da li je moguće doći do kompromisa između Prištine i Beograda i kakav ishod mora biti i kakav se očekuje da bi se Vučić skinuo sa vlasti, predsednik odgovara:

– Plašim se da ovi koji najavljuju tužbe za genocid i rat, nije im važno da se dođe do kompromisa, dakle, i oni koji vam kažu da ne mogu da se menjaju granice i kada vam kažu da se sve ovo radi iz humanitarnih namera, znate da ne možete da im verujete. Ja razumem njih, oni su veliki i moćni, a Srbija mala, ali mi moramo da gledamo da Srbiju napredimo što više možemo i da na taj način ostvarimo svoj cilj – rekao je predsednik.

Predsednik se osvrnuo i na pismo Ursule fon der Lajen i na temu da je možda Evropa promenila mišljenje u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

– Pismo je ogromno ohrabrenje za nas, mi ogromne pare dobijamo iz Evrope i hvala im, ali da li će to njima da promeni mišljenje oko Kosova, neće. Možemo naopačke da se okrenemo i ništa. Evo već devet godina se snalazimo, pa ćemo tako i dalje – rekao je predsednik.

Na pitanje zašto se svi toliko interesuju za ostavku Vučića na mesto predsednika, Vučić komentariše da je to zbog činjenice da oni ne bi postojali da nije Vučića.

– Oni ne znaju o čemu bi pričali da nije mene, ja sam im jedina tema, ja sam uvek i u svakom programu Hitler i najgori – rekao je predsednik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

19.06 – Ja sam mali šraf koji se protivi tajkunima

Na pitanje o tome da li se na sastanku raspravljalo o tome da li će se predsednik Srbije povući sa svoje pozicije, Vučić odgovara.

– Ja sam na to već odgovorio, ja ću učiniti sve da vama sa N1 bude dobro, ali o tome ja ne odlučujem, o tome odlučuje Skupština. Nikada predsedništvo stranke nije donosilo takve odluke. Ali ja razumem ovakvo pitanje, razumem Đilasa, Šolaka i sve tajkune, ja sam mali šraf koji se protivi tajkunima, koji se nije plašio onih koji upravljaju dobrim delom medija u Srbiji, nisam se bojao onih koji su se bogatili preko naroda. Jedan od razloga zašto nisam podneo ostavku je taj što želim da još neko vreme doprinesem borbi protiv takvih kriminalaca i tajkuna koji su ovu zemlju upropastili i nastavljam to da radim. Želim da pokažem Srbiji da je slobodna, da ne može Srbija da se pljačka kao nekad. To mi je najjači motiv – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

19.03 – Uskoro ujedinjenje sa strankom Aleksandra Šapića

Na samom početku obraćanja predsednik je najavio da će se uskoro početi procedura za ujedinjenje sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića:

– Podneo sam predlog koji je Predsedništvo jednoglasno prihvatilo, za ujedinjenje u jednu stranku sa Srpskim patriotskim savezom Aleksandra Šapića.

– Naša stranka je ubedljivo najveća, uveren sam da možemo da postignemo još bolje rezultate – istakao je predsednik.

19.01 – Brisel, izbori, KiM – samo neke od tema

– Razgovorali smo o političkoj situaciji u zemlji, na KiM i u regionu, kao i o vakcinaciji. Ponudio sam se, predsednica Vlade i ja ćemo od petka krenuti po selima da pozivamo ljude da se vakcinišu. To je uslov za napredak zemlje – rekao je Vučić.

Razgovarali smo i o predstojećem dijalogu u Briselu, biće mnogo važnih sastanaka u narednom periodu.

Najavio je i skori sastanak sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom u Briselu.

-Na Skupštini stranke ćemo održati i unutar stranačke izbore u oktobru mesecu. A izbori na više nivoa biće u proleće 2022 godine – rekao je predsednik.

18.50 – Završena sednica

16.50 – Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je na zakazanu sednicu stranke.

Vučić je ranije najavio je da će na Predsedništvu partije biti razgovarano o mnogim temama, da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

-Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima – najavio je Vučić.

16.45 – Na sednicu je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

16.44 – Mnogi članovi stranke užurbanim koracima ulaze u prostorije SNS na Novom Beogradu. Stigli su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i ministar finasnija Siniša Mali.

 

Tanjug/Strahinja Aćimović

Tanjug/Strahinja Aćimović

Tanjug/Strahinja Aćimović

16.40 – Stigla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, kao i narodni poslanik Aleksandar Martinović.

16.38 – Stigao je gradnočalenik Zaječara Boško Ničić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike