Petković čestitao Srpskoj listi uspeh na izborima na Kosovu

14.02.2021

21:41

0

Direktor Kancelarije za KiM je i istakao da je pobedila politika srpske sloge i sabornosti

Petković čestitao Srpskoj listi uspeh na izborima na Kosovu
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Nakon novog ubedljivog trijumfa Srpske liste koja je osvojila svih 10 poslaničkih mesta predviđenih za srpsku zajednicu na Kosovu, saopštenjem se oglasio i Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

-Čestitam srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na tome što je na danas održanim izborima, u skladu sa pozivom svoje države i predsednika Aleksandra Vučića, gotovo jednodušno podržao Srpsku listu, kojoj će pripasti svih deset poslaničkih mesta namenjenih predstavnicima Srba. Srpsko jedinstvo je još jednom odnelo pobedu, uprkos brisanju glasača iz biračkog spiska, smanjivanju broja biračkih odbora i političkim provokacijama u kojima su prednjačili Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti, naveo je Petković.

pročitajte još

Direktor Kancelarije za KiM je i istakao da je “pobedila politika srpske sloge i sabornosti, jer Srbi na Kosovu i Metohiji su prepoznali ozbiljnost trenutka i važnost da u predstojećem periodu u Prištini budu predstavljeni kao monolitna i nepokolebljiva politička snaga”.

-Visokom izlaznošću na birališta naš narod je pokazao da ga ni loše vreme ni epidemija virusa korona ne mogu sprečiti da, onda kada je to potrebno, odlučno stane u odbranu svog položaja i prava na Kosovu i Metohiji i naših zajedničkih nacionalnih interesa. Srpskoj listi i njenim predstavnicima u privremenim institucijama samouprave u Prištini želim da, kao i do sada, budu čvrsti i nepobedivi u borbi za srpske interese. Srbija je danas ponosna na naš narod na Kosovu i Metohiji, koji je svima održao lekciju o slozi i zajedništvu i ozbiljnosti i odgovornosti pred izazovima i problemima, naveo je Petković u saopštenju.

Kako je protekao izborni dan, možete da pogledate u posebnoj vesti OVDE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike