Lokalni izbori na Kosmetu 17. oktobra: Vučić sutra s predsedništvom Srpske liste

14.09.2021

18:05

0

Autor: I.Pavlović

Kosovska Centralna izborna komisija objavila je da će na lokalnim izborima u južnoj pokrajini, 17. oktobra, pravo glasa imati 1.885.448 birača

Lokalni izbori na Kosmetu 17. oktobra: Vučić sutra s predsedništvom Srpske liste
Copyright Youtube printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, najavila je pres služba predsednika.

Sastanak je planiran za 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon čega će medijima biti prosleđeno saopštenje.

Pročitajte još:

Kosovska Centralna izborna komisija objavila je da će na lokalnim izborima u južnoj pokrajini, 17. oktobra, pravo glasa imati 1.885.448 birača.

Na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji neće biti odloženi i pored takvih zahteva, za kandidate za gradonačelnike i skupštine opština biće odštampano 1.698.600 glasačkih listića, izjavio je portparol CIA Valjmir Elezi.

– Dakle, ukupan broj glasačkih listića koji će biti odštampani za dve vrste izbora 17. oktobra je: 3.397.200 glasačkih listića. Prema odluci CIK-a, biće štampano 186.848 glasačkih listića manje od broja birača ili u procentima 9,91 odsto i to je praksa koja se primenjivala u prošlim izbornim procesima”, rekao je Elezi.

On je podsetio da je na poslednjim parlamentarnim izborima, koji su održani u februaru, CIK je štampao oko 178.000 glasačkih listića manje od broja birača.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani za 17. oktobar neće biti odloženi, jer nema konsenzusa između vlasti i opozicije, izjavila je u ponedeljak predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, nakon konsultativnog sastanka sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike