Šest novih kandidata za gradonačelnike: Srpska lista predala spisak izbornoj komisiji

15.08.2021

08:27 >> 08:57

0

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine

Šest novih kandidata za gradonačelnike: Srpska lista predala spisak izbornoj komisiji
Copyright Profimedia

Predstavnici Srpske liste predali su danas Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini spisak kandidata za predsednike 11 opština na Kosovu i Metohiji i spisak svojih kandidata za odbornike u 22 opštine na lokalnim izborima 17. oktobra.

Među kandidatima su Zoran Todić u opštini Leposavić, Milan Radojević u Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Milović u Zvečanu, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Goran Dančetović u Obiliću, Ljiljana Šubarić u Gračanici, Saša Milošević u Novom Brdu, prenosi RTS.

pročitajte još

Kandidat za predsednika Opštine u Ranilugu je Katarina Ristić Ilić, u Klokotu Božidar Dejanović, u Partešu Dragan Petković, a u Štrpcu Dalibor Jevtić.

Srpska lista ima više od 400 kandidata za odbornike skupštine u 22 opštine. Pored navedenih opština, imaće odborničke kandidate još u Gnjilanu, Istoku, Kamenici, Klini, Kosovom Polju, Lipljanu, Orahovcu, Peći, Prištini, Vučitrnu i Srbici.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je nakon predaje lista kandidata, da na lokalnim izborima 17. oktobra nastupaju sa šest novih kandidata za gradonačelnike.

-Sa novim ljudima i novom energijom želimo da nastavimo borbu za bolji život naših građana, bez obzira na prepreke koje su pred nama. Najava albanskih partija da ujedinjeni idu protiv Srpske liste treba da bude jasan signal svim našim građanima da nema mesta opuštanju, da je svaki glas od izuzetnog značaja kako bismo nastavili borbu za naš narod, rekao je Rakić.

Tokom izjave medijima, posle predaje liste sa kandidatima, u blizini ulaza u zgradu Centralne izborne komisije iz obližnjih lokala puštana je primetno glasnija muzika na albanskom, a predstavnici Srpske liste kažu da su videli da im je vlasnik lokala pokazivao rukama i dvoglavog orla.

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ovim povodom je na Fejsbuku napisao da se jedino Srpska lista srčano i iskreno bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji, te da jedino ona ima podršku zvaničnog Beograda.

-Naša Srpska lista predala je listu kandidata za 11 gradonačelnika i odbornika! Među njima je čak šest novih kandidata, jer želimo da građanima ponudimo novu energiju i ideje, uz već uigran i dokazan tim! Jedino se Srpska lista srčano i iskreno bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji, jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda i samo zajedno smo bedem i brana svima onima kojima smeta srpsko jedinstvo!, poručio je Petković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike