Kako da rešite najčešći letnji problem: Uz napitak od svega nekoliko sastojaka brzo ćete biti kao novi

16.08.2021

07:17 >> 07:27

0

Apoteka vam nije potrebna da povratite elektrolite jer sve sastojke već imate kod kuće

Kako da rešite najčešći letnji problem: Uz napitak od svega nekoliko sastojaka brzo ćete biti kao novi
Copyright Pexels

Dehidratacija je veoma opasna, a može se dogoditi za samo pola sata ako ste nepažljivi. Primetićete prve simptome i ako brzo ne odreagujete, preti vam toplotni udar, kao i mnogo ozbiljnije komplikacije.

Najbolje je, navode stručnjaci, tokom celog dana da pijete običnu vodu sa česme, sobne temperature. Previše hladna voda imaće kontraefekat, telo će pokušati da je zagreje i oslobodiće još energije koja će nas dodatno ugrejati.

Pročitajte još

Ako počne da vam se malo vrti u glavi ili osećate da ste izgubili previše tečnosti, takozvana sportska pića su ponekad rešenje jer sadrže elektrolite koje gubimo znojenjem, kao i šećer koji nam pomaže da vodu brže apsorbujemo.

Pexels

Ali, nekad obična voda nije najbolja opcija, posebno ako se mnogo znojite, jer sama po sebi ne sadrži važne minerale koje smo izgubili po vrućini. Zato lekari predlažu trik – napravite sami tečnost koja će vam nadoknaditi i vodu, i izgubljene minerale.

Pexels

Pomešajte litar vode sa šest kašičica šećera i pola kašičice soli. Da, neće biti baš preukusno, ali će vam pomoći da se povratite ako ste izgubili tečnost. Pijuckajte dok vam ne bude bolje, a potom se vratite na običnu vodu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike