Stariji članovi mafije u problemima: Naslednici su mekši, gluplji, nisu pouzdani jer stalno kuckaju po telefonu!

11.10.2021

17:13

0

Autor: A. S.

Starije strukture nemaju poverenja u potomke iz razloga što oni ne posluju onako kako je to bilo karakteristično za prošle decenije

Stariji članovi mafije u problemima: Naslednici su mekši, gluplji, nisu pouzdani jer stalno kuckaju po telefonu!
mafijasi - Copyright Profimedia/Pixabay

Novo doba i napredak tehnologija, doprineli su svetu. Međutim, ono što je za milenijalce svakodnevica, nešto malo starijima je potrebniji period privikavanja, ali jedna grupa ljudi naročito je pogođena "pametnim" telefonima i brojnim aplikacijama.

Naime, američka studija, po izveštaju Vol Strit Žurnala, navodi da su se stariji mafijaši žalili, jer smatraju da mladi nisu pouzdani jer - previše kuckaju po telefonu!

Navodni vođa njujorške kriminalne porodice, Kolombo, 87-godišnji Andrej Ruso uhapšen je prošlog meseca, a jedan od razloga pada ovog iskusnog čoveka jeste i to što nije na pravi način upravljao mlađim strukturama iz svog mafijaškog okruženja, naveo je za Vol Strit Žurnal bivši agent FBI, Skot Kurtis.

Ruso je godinama upravljao kriminalnom porodicom, ali je i vremenom pokazivao nepoverenje prema mafijašima na nižim nivoima.

Milenijalci

Inače, milenijalcima se smatraju generacije rođene između 1981. i 1996. godine.

Između ostalog, navedeno je da starije strukture nemaju poverenja u potomce iz razloga što oni ne posluju onako kako je to bilo karakteristično za prošle decenije.

- Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji i da nisu odani kao mafijaši iz prošlosti. Osim toga, uvek kuckaju po mobilnim telefonima - piše Žurnal.

Upravo je jedno takvo "kuckanje" po telefonu i koštalo navodnog vođu porodice Kolombo. Jedan od njegovih mlađih saradnika optužen je da je slao preteće poruke dok je iznuđivao novac. To se na kraju pokazalo kao inkriminirajući dokaz.

- Kod njih je sve po telefonima - rekao je novinaru jedan bivši član mafijaške porodice.

- Iako svakodnevni rad mafije izgleda malo drugačije od rada ostatka sveta, problemi u upravljanju nisu toliko drugačiji. Ove pukotine u funkcionisanju organiziranog kriminala mikrokosmos su gospodarstva izmučenog generacijskim ratovima, a radno mesto je bojno polje - prenose američki mediji te dodaju da su "milenijalci stvorili 'novo normalno' koje se u potpunosti temelji na digitalnom".

Taj je generacijski jaz toliko velik da je, čini se, čak ušao i u podzemni svet rada, gde su visokorangirane osobe, poput pomenutog Rusoa, navikle na tradicionalan način rada te zbog toga nisu spremni prepustiti svoju moć mlađoj generaciji za koju smatraju da - nema pojma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike