Bolivudski hit sniman u Srbiji, glumce za let helikopterom obučavali srpski vojni piloti (VIDEO)

22.01.2021

19:30 >> 20:28

0

Glumica koja je u filmu tumačila ulogu vojnog pilota navodi da su snimali scene s helikopterima, uključujući i vojni Mi-17

Bolivudski hit sniman u Srbiji, glumce za let helikopterom obučavali srpski vojni piloti (VIDEO)
Copyright Profimedia

Bolivudski blokbaster koji je oborio sve rekorde po dolasku u bioskope – “Uri: The Surgical Strike”, sniman je u Srbiji jula i avgusta 2018, a glavna glumica Kirti Kulhari sada otkriva kako su glumce obučavali srpski vojnici, prenosi Times of India.

Film je baziran na istinitoj priči, događaju koji se odigrao u mestu Uri u Kašmiru septembra 2016. godine, kada je indijska vojska doživela teroristički napad u kom je nastradalo na desetine vojnika.

Producenti su uvideli da srpska Stara planina oslikava u potpunosti predeo Kašmira, te je set premešten u našu zemlju. Stara planina je interno nazvana “srpski Kašmir”.

Profimedia

– Zanimljivo je da je film sniman u Srbiji i, što je još neverovatnije, tokom njegovog snimanja nijednog trenutka nisam imala osećaj da smo u nekoj drugoj zemlji – ispričala je zvezda filma Kirti Kulhari.

Glumica koja je u filmu tumačila ulogu vojnog pilota navodi da su snimali scene s helikopterima, uključujući i vojni Mi-17, i da su sve vreme sa njima bili pripadnici Vojske Srbije.

– Pored mene je sve vreme bio, kao kopilot, pilot srpske vojske, i za potrebe snimanja filma obučavali su me piloti srpskih vazduhoplovnih snaga – objasnila je slavna glumica.

Ovo je, navodi filminserbia, treći strani film koji je snimljen na vojnom aerodromu Batajnica, a jedna od lokacija ovog filma bila je i kasarna “General Pavle Jurišić Šturm”, u Požarevcu, gde je ekipa filma boravila 15 dana.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike