Kina postavlja govornice u školama - deca više ne smeju da nose mobilne telefone

06.02.2021

16:30 >> 00:37

0

Protivnici ove odluke smatraju da se tako problem ne rešava

Kina postavlja govornice u školama - deca više ne smeju da nose mobilne telefone
Copyright Pixabay

Kinesko Ministarstvo obrazovanja je donelo odluku koja se neće dopasti školarcima: đacima se zabranjuje korišćenje mobilnih telefona u školama. Postoji nekoliko razloga koje je Ministarstvo navelo za donošenje ove odluke: tako se deci štiti vid, sprečava zavisnost od interneta i video igara ali i doprinosi tome da se deca bolje koncentrišu, prenosi BBC.

Zabrana se odnosi na škole, školska igrališta i kampuse a samo učenici koji dobiju pristanak roditelja i pisano odobrenje od škole, moći će da ga nose sa sobom.

Zato se ponovo u upotrebu vraćaju stare dobre telefonske govornice kako bi učenici mogli da se čuju sa roditeljima.

Pixabay

Mišljenja su, kao i uvek, podeljena. Jedni misle da se tako ne rešava problem zavisnosti od Interneta i igrica, dok drugi misle da će to pomoći da se deca odviknu od preterane upotrebe mobilnih telefona.

Koliko god da Kina ulaže u razvoj informacionih tehnologija, često se vidi zabrinutost zbog preterane upotrebe modernih spravica, naročito kod dece. Pre nekoliko godina je u Kini donet zakon da školarci smeju da igraju video-igre svega 90 minuta radnim danima, odnosno tri sata tokom vikenda.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike