Novi Ginisov rekord: Kanadska pevačica otpevala najnižu notu!

23.04.2021

15:30 >> 09:27

0

Jedno vreme je rekord držala Maraja Keri

Novi Ginisov rekord: Kanadska pevačica otpevala najnižu notu!
Copyright Printscreen

Kanadska pevačica Džoj Čepman 2. aprila je ušla u Ginisovu knjigu rekorda pošto je postavila novi svetski rekord otpevavši najnižu notu C1 od 33,57 Hz.

-Iako Džoj može da otpeva i niže tonove, zvanični rekord je postignu na C1, navodi se na njenoj službenoj strani na YouTube kanalu.

Printscreen

Džoj je zato obećala da će pokušati da otpeva još nižu notu. U prethodnih godinu dana imala je niz pehova koji su je onemogućili da postigne rekord.

-Sve je pošlo po zlu u svim pokušajima pre ovog, kaže pevačica.

Prvo je bilo problema sa mikrofonom, potom je njena majka pala u komu i umrla što je dovelo do odlaganja. Onda su imali problema sa studijskom bukom i sa kamerom. Najzad, krajem februara, svi problemi su rešeni i Džoj je postavila Ginisov rekord.

Pevačica i tekstopisac Džoj živi u Suriju u Kanadi i svira gitaru i klavir. Kao dete, pevala je u crkvenim i školskim horovima. Tokom muzičke karijere imala je nekoliko tribjut emisija u kojima je izvodila pesme Šanije, Šer, Petsi Klajn i drugih. Do sada je objavila 15 albuma.

Iako je neko vreme Maraja Keri držala titulu vlasnice najviše otpevane note i to G7, 2008. godine titulu joj je oteo pevač Adam Lopez tako što je postigao C8!

Najnižu notu otpevao je gospel pevač Rodžer Menis 2010. godine. Testiranje je zahtevalo posebnu audio opremu jer ljudsko uvo ne može čuti zvukove ispod frekvencije od 18 Hz.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike